Hírek

Kötélugró világcsúcs a karnevál ideje alatt

2016. augusztus 29., 14:53

Húsz év húsz óra Szent Márton nyomdokain. A Kötélugró Klub Szombathely 20 éves jubileumát kétköteles gyorsasági világcsúcskísérlettel ünnepelte a Savaria Karnevál idején.

Kötélugró világcsúcs a karnevál ideje alatt

Húsz órán keresztül folyamatosan pörögtek a kötelek a VAOSZ udvarban az időugrók rekordkísérlete alatt, mely egy jubileumi esemény méltó megünneplése volt.

Bánhegyi Attila - vezető, Kötélugró Klub Szombathely
"A Szombathelyi Kötélugróklubbról beszélünk, és 20 éves az egyesületünk, ami azt jelenti, hogy ebben az évben ünnepeljük a 20. évfordulónkat és azt gondoltuk, hogy a Szent Márton év keretei között egy ilyen jubileumi rendezvénnyel ünnepelnénk, ami azt jelenti, hogy 20 órán keresztül a 20 évet így ünnepeljük."

A rekordkísérlet 10 csapat részvételével zajlott, az egyes csapatok 12 percet töltöttek egyszerre a színpadon. A lépéseket a tagok számolták, a nézők pedig kivetítőn követhették, hogy hol tart a kísérlet. A programban hazai és külföldi versenyzők is részt vettek.

Ilyas Debbah
"Régóta ismerjük a Szombathelyi kötélugró klubot, és Bánhegyi Attila hívott meg minket, hogy részt vegyünk ezen a rekordkísérleten."

A szombathelyi kötélugrók a jubileum megünneplése után sem pihenhetnek, már a következő feladatokra készülnek.

Bánhegyi Adrienn
"Nagyon sok megkeresésünk van a világ különböző részeiről. A következő túránk az Norvégia, Belgium, Németország lesz, azután pedig a téli szezonban Spanyolországban dolgozunk majd. Ezek mind előadások. Emellett pedig nagyon sok a fitnesszes, ugróköteles terv, amin továbbra is dolgozunk, annak még egy kis idő kell, még azt kicsit tovább kell fejlesztenünk úgyhogy az valószínüleg a következő év közepén lesz a középpontban"

Amíg pedig nem veszik ismét nyakukba a világot, addig is lehet örülni a sikernek, hiszen 135.640 lépéssel a kötélugrók teljesítették a nagy tervet, így immár egy új világcsúcs birtokosai.