Hírek

Közel 400 versenyző indult a 36. Vasi Vasemberen

2020. szeptember 16., 19:27

A nagy hagyományokkal rendelkező triatlonversenyt a veresegyházi Dévai Zsombor nyerte, a legjobb vasi a hatodik helyen célba érő Molnár Marcell lett.

Közel 400 versenyző indult a 36. Vasi Vasemberen

A koronavírus-járvány miatt ezúttal szeptemberben, a múlt hétvégén rendezték a Vasi Vasember triatlonversenyt. Az őszi időjárás kegyes volt a közel 400 versenyzőhöz, akikre 1500 méter úszás, 40 km kerékpározás és 10 km futás várt az erőpróbán.

Kővári Gábor - elnök, Vasi Triatlon SE
Az idei szezon a koronavírus-helyzet miatt elég fura volt, a felkészülést roppantul nehezítette. Főleg az úszás tekintetében. Szerencsére az elmúlt másfél hónapban sok verseny volt már, bőven volt edzéslehetőségünk is. Jó idő van. Ha a tavalyi eredményemet meg tudnám ismételni, azzal már boldog lennék.

A 36. Vasi Vasemberen először a felnőtt férfiak és a férfiváltók csobbantak a Csónakázó-tó 23 fokos vízébe. Amíg a férfiak teljesítették a másfél kilométeres távot, addig a női versenyzők is elfoglalták a rajtpozíciót, ők félórával később kezdték a triatlont.

Pásztory Sára - versenyző, Vasi Triatlon SE
“Szeretném ha a víz kellemes hőmérsékletű lenne és a tavalyi időmet szeretném megúszni mindenképpen.”

A versenyzők az úszás után az Uszoda előtti depóhoz szaladtak, hogy nyeregbe pattanjanak és letekerjék a 40 km-es távot. A kerékpározást követő 10 kilométeres futás után a férfiaknál a veresegyházi Dévay Zsombor, a nőknél az Újpest versenyzője, Zelinka Gabriella ért elsőként célba. A legjobb vasi triatlonos a hatodik helyen záró Molnár Marcell lett.