MNB
MNB - 2

Hírek

Közel 500-an vágtak neki az idei Vasi Vasembernek

2019. július 17., 23:26

A versenyt ezúttal egy tiszakécskei triatlonista nyerte, a Ferencváros sportolóját megelőzve. Az ország legpatinásabb triatlon versenyét 35. alkalommal szervezték meg, amelyet az előrejelzések ellenére kegyeibe fogadott az időjárás.

Közel 500-an vágtak neki az idei Vasi Vasembernek

A bizonytalan időjárás ellenére több százan látogattak ki hétvégén a Csónakázótó környékére, ahol először ezúttal is a férfiak álltak rajthoz.

Varjú Gábor - verenyző, Vasi Triatlon SE
"Mindig kacérkodtam a triatlonnal, amikor még fiatal voltam tinédzser, akkor láttam a Vasi Vasember indulóit, szerettem volna elindulni. Ez először 2002-ben valósult meg, utána egy hosszú szünet következett és '14 óta, most már ez a 6. szezonom és azóta nagyon komolyan edző segítségével készülök."

Míg a férfiak teljesítették az 1,4 kilométernyi úszó távot, addig a hölgyek is elfoglalták a rajtpozíciót. Ők fél órával később vágtak neki a triatlonnak.

Molnár Enikő - versenyző, Kaposvári Ma-Vik Triatlon Klub
"A futás nekem a legerősebb, az úszás a leggyengébb, a legnagyobb kihívás, hogy tényleg mind a háromban ki tudjam hozni magamból a maximumot."

Az idei Vasi Vasember is az ország számos pontjáról vonzott versenyzőket Szombathelyre.

Jerse András - versenyigazgató
"462 versenyző nevezett be végül. Még a tegnapi napon is lehetett nevezni, ezek közül, ha jól emlékszem 47-en nem jöttek el, valószínüleg az időjárás miatt, szerencsére most nagyon jó időnk van, tehát igazi versenyző időnk van."  

Az úszást követően szokás szerint a kerékpárdepó felé vették az irányt a versenyzők, majd jöhetett a 40 kilométernyi bringázás és a 10 kilométernyi futás a Csónakázótó körül.

"35. alkalommal itt Szombathelyen abszolút bajnok és győztes: Tarnai László!"

A tiszakécskei triatlonista meggyőző fölénnyel, magabiztosan nyerte a megmérettetést.

Tarnai László - versenyző, Tiszakécske VSE
"Összességében jól sikerült, igazából kicsit magasabbra tettem a lécet, mert szerettem volna minden számban az élen lenni, hát ez most nem sikerült, de hogy őszinte legyek jó érzés volt versenyezni, főleg annak a tekintetében, hogy előző hétvégén versenyeztem az Európa-bajnokságon, ez a hét egy picit lazább hét volt és ezzel próbáltuk magamat újra visszarántani az edzés világába. De örülök neki, szerintem jó verseny volt és jó pályát sikerült mennem."

Tarnai László mögött az abszolút második helyen az FTC triatlon szakágának versenyzője, Berekméri Levente ért célba. A megmérettetés 260 ezer forintnyi összdíjazásából részesült a 6 legjobb férfi, és az első 3 női versenyző. Emellett díjat kapott a legjobb úszó, futó, kerékpározó, illetve a különböző korcsoportok legeredményesebb triatlonistáinak is elismerték a teljesítményét. A szervezők összesen 84 érmet osztottak ki a résztvevők között.