Hírek

Közel van a Guiness Rekord megdöntéséhez a Szent Anna Ház “Horgoljunk a Holdig” projektje

2024. május 03., 14:11

Közel van a Guiness Rekord megdöntéséhez a Szent Anna Ház “Horgoljunk a Holdig” projektje. Az a cél, hogy a világ leghosszabb nyakvédőjét készítsék el a központba járó idősek. A programhoz más klubok tagjai, vakok és gyengénlátók, valamint cégek is csatlakoztak.

Közel van a Guiness Rekord megdöntéséhez a Szent Anna Ház “Horgoljunk a Holdig” projektje

Február óta szorgosan dolgoznak a Szent Anna Házba járó idősek, hogy megdöntsék a leghosszabb sál Guiness Rekordját. Egy 1787 méter hosszú szurkolói nyakvédő méreteit kell felülmúlni, ami korábban szintén Magyarországon készült.

Vass Péter - szakmai vezető, Szent Anna Ház

“Azt ne felejtsétek, hogyha a guiness rekordunkat meg is döntik, de például az ország leghosszabb sálja vagy a város leghosszabb sálja címet azt lehet, hogy évszázadokig nem fogja senki megdönteni, és nekem az egyik célom ezzel az volt, hogy aki részt vesz benne, rögzítve vannak a nevei, és ezzel a helyi történetet tudjuk írni. Fennmarad a nevünk, fennmarad a nevetek, és ez szerintem az egyik legfontosabb az életben, hogy hagyjunk nyomot.”

A sál hossza már most meghaladja az 1700 métert. Több, mint 100-an csatlakoztak az akcióhoz: nem csak a Szent Anna Házba járó 60 év felettiek, de már nyugdíjas klubok tagjai, csoportok és cégek is. A vakok és gyengénlátók is horgoltak egy darabot, és Békéscsabáról is hozzájárultak a sikerhez. Csütörtökön a Karitász által létrehozott ellátó központban megbeszélést hívtak össze arról, mikor fejezzék be a munkát, hogyan mutassák be a rekordméretű darabot a városnak és a világnak, majd pedig mi legyen a sorsa a világ leghosszabb sáljának.

Vass Péter - szakmai vezető, Szent Anna Ház

“Több ötlet is felmerült a sának a felhasználására. Egy részét mindenképpen szeretnénk a városnak, a megyének odaajándékozni, egy részét szeretnénk karitatív célra felajánlani, hogy akkor ezzel is a nardai gyerektábor tudjuk támogatni, a többi részére meg több ötlet is felmerült, többek között, hogy esetleg mi lenne, hogyha egy másik Guiness Rekord kísérletet is megpróbálnánk, például a világ legnagyobb takaróját elkészíteni.”

A tervek szerint a sálat Anna napján, július 26-án fejezik be, majd pedig a Haladás Sportkomplexum nagypályáján terítik ki, ahol lemérik - így válhat hivatalossá a rekord.