Hírek

Közeledik a 35. Vasi Vasember

2019. július 09., 18:40

Bár sok jóval nem kecsegtetnek az időjárási előrejelzések hétvégére, a szervezők mégis bizakodva tekintenek a 35. Vasi Vasember elé. Az idei triatlon versenyre is több százan jelezték részvételi szándékukat, dacára annak, hogy a megmérettetés kikerült az országos bajnokságból. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették a szervezők.

Közeledik a 35. Vasi Vasember

Tavaly a közönségcsalogató idő számos érdeklődőt vonzott a Csónakázótó környékére. (01:42-) A rajtot követően százak gyújtották be rakétáikat a vízben, hogy leküzdjék az előttük álló mintegy 1,5 kilométeres távot. Az úszás mellett idén is 40 kilométer kerékpározás és 10 kilométer futás vár a résztvevőkre, (nyers: 190709vasi_vasember_sajttaj 08:09-) akiket a Jókai utca felújítási munkálatai miatt várhatóan a Szent László király utcába terelnek majd. A kerékpáros szakaszt érintő kritériumok miatt kikerült a 35. Vasi Vasember az országos bajnokságból, így kevesebb profi adta le nevezését.

Jerse András - versenyigazgató
"Most már egyre nagyobbak a követelmények mind a nemzetközi szövetség részéről, mind a Magyar Triatlon Szövetség részéről. Minimális követelmény, hogy teljesen le kell zárni a kerékpárpályát. Ezt nekünk egyelőre nem sikerült elérnünk, reméljük, hogy a következő években meg tudjuk oldani, hogy ha nem is 40 kilométernyi szakaszt - hiszen oda-vissza több kört is lehet tenni - de legalább egy 1 kilométeres szakaszt a megyében le tudjunk zárni a környéken."

Hétvégén mintegy 500-an vágnak neki az ország legnagyobb és legpatinásabb triatlon versenyének - hangsúlyozta a sajtótájékoztatón a polgármester. Puskás Tivadar elismerően beszélt Garami Árpád és Kapolcsi Imre teljesítményéről, akik eddig minden Vasi Vasemberen részt vettek.

Kapolcsi Imre - elnök, Vas Megyei Triatlon Egyesület
"Ahányszor eljön az idő, mindig úgy vagyunk vele, mintha először indulnánk. Tehát teljesen odavagyunk érte, szeretjük ezt a versenyt."

A férfiak futama szombaton 11, míg a nőké 11 óra 30 perckor rajtol a Csónakázótavon. A megnövekedett önkormányzati támogatással megvalósuló triatlon verseny pénzdíjas, amelyen minden korosztály legjobb úszói, futói és kerékpározói osztoznak majd.