Hírek

Közeledik a tavasz, ami a nagypályás futsal csapatok számára a szezon kezdetet jelenti

2024. február 01., 15:02

Közeledik a tavasz, ami a nagypályás futsal csapatok számára a szezon kezdetet jelenti. A téli bajnokság alapszakasza véget ért, és már tart a rájátszás a korosztályos együttesek számára. A Haladás mellett a Csepreg és a Répcelak mérkőzött meg az első fordulóban a Haladás Sportkomplexumban megrendezett játéknapon.

Közeledik a tavasz, ami a nagypályás futsal csapatok számára a szezon kezdetet jelenti

A Vas Megyei Labdarúgó Szövetség az U9-től az U17-es korcsoportig bezárólag minden utánpótlás kategóriában megrendezte a vármegyei futsal bajnokságot, amelyen szinte valamennyi csapat részt is vett. A tél végéhez közeledve nemcsak az alapozás kezdődött meg a tavaszi pontvadászatra, hanem a futsal bajnokság rájátszása is. A Haladás VSE elsőként a Csepreg gárdájával mérkőzött meg a hétvégi játéknapon. A közönségszórakoztató találkozón mindkét csapat vezetett a mérkőzés során, végül a hazaiak 5-4-re legyőzték riválisukat. A csapat egyre javuló játékával a mester is elégedett volt.

Baumgartner Bálint - edző, Haladás VSE U11

Különböző játékfeladatok voltak a héten, például: saját térfélen történő védekezés illetve ellenfél térfelén történő védekezés. Úgy érzem egyébként, hogy önmagában az ami eddig probléma szokott lenni, az úgy most talán kicsit ki tudtuk küszöbölni, nem gondolom, hogy 100 százalékosan, mindig van hova fejlődni és mindig lesz is hova fejlődni. De javultunk az előzőekhez képest, például két hete volt egy Bozsikunk, ahol ugyanezek a srácok játszottak és ott ez a hiba sokkal többször előfordul, mint ma. Úgyhogy eddig úgy érzem, hogy sikerült ebben fejlődnünk illetve előrelépnünk.

A Csepreg után a Répcelak volt a következő ellenfél. Láthatóan elfáradtak a gyerekek, így csak megnehezíteni tudták a vendégek dolgát. Ezt a derbit 8-1-re veszítette el Baumgartner Bálint együttese. A játéknap zárómérkőzésén a Répcelak-Csepreg párharc 3-3-as döntetlennel ért véget.