Hírek

Közeleg a Föld Napja

2017. április 19., 15:40

Mobil kalandpark, kézműves foglalkozás az újrahasznosítás jegyében, bringatúra és faültetés várja az érdeklődőket a hétvégén a Csónakázó-tónál, a Föld Napja rendezvényen.

Április 22-e a Föld napja, ilyenkor a természeti környezet megóvása kerül a figyelem középpontjába. Az önkormányzat környezetvédelmi programjának része az óvodásoknak meghirdetett pályázat is. A beérkezett alkorásokból kiállítás nyílt a városháza földszeintjén. A legjobbnak ítélt pályamunkákra bárki leadhatja a szavazatát április 19-ig. Szombaton a Csónakázó-tónál tartják a Föld napja központi rendezvényét - földön és vízen is lesznek majd  különböző programok.

Koczka Tibor - alpolgármester
"Földön tájékozódási verseny, különböző sorversenyek, egészséges ételek bemutatója lesz, vízen pedig talán már megszokhatták a szombathelyiek, hogy az egyetem rekreáció szakos hallgatóinak segítségével, kajakozás, csónakázás és egyéb vizes programok lesznek. Természetesen nem maradhat ki ezúttal sem a kerékpározás, három nagy szombathelyi cég, a BPW, az iQor és a Delphi dolgozóival, vezetőivel fogjuk megkerülni Szombathelyt."