Hírek

Közép-Európa legnagyobb historikus fesztiválja, az év legjobban várt rendezvénye

2012. augusztus 27., 17:39

Három nap alatt 18 helyszínen mintegy 250 program várta a látogatókat. Minden korosztály megtalálta a neki tetsző elfoglaltságot, a gyerekprogramoktól az éjszakai koncertekig széles volt a kínálat.

Közép-Európa legnagyobb historikus fesztiválja, az év legjobban várt rendezvénye

A Gayer park idén is igazi gyerekparadicsommá alakult. Történelmi játékok, kézműves foglalkozások, koncertek, színes produkciók várták a kicsiket.

A színpadon Palya Bea énekelt, bemutatkoztak a gólyalábasok. A bátrabbak kenuba ülhettek, íjászkodhattak, és a honfoglaló magyarok jurtájába is bekukkanthattak.

A Thököly utcában és a Fő téren vásári forgatag kerekedett: fafaragók, kosárfonók, üveg- és bőrdíszművesek, keramikusok kínálták portékáikat. A Művészetek utcájában egyedi darabokból lehetett válogatni.

A képzőművészeti technikákat ki is lehetett próbálni.

A Romkertben idén sem maradt el Kelemen Zoltánék rabszolgavására, a humoros produkcióra sokan voltak kíváncsiak.

A látogatókat hagyományőrzők kalauzolták az egyes történelmi korokon át.

Az Iseumban templomnyitó szertartást tartottak. A nílus vizét, gabonát és gyümölcsöt mutattak be áldozatul az istennőnek, majd a látogatók is megismerhették a szentély titkait.

A borok utcájában szinte az összes hazai borvidék bemutatkozott. Meg lehetett kóstolni például az idei karnevál Média-borát.

A vörös és a fehér borok is jól fogytak.

Estére mindenhol megtletek az utcák, ekkor már a hőség sem akadályozott senkit a mulatozásban.

A koncerthelyszíneken hajnalig szórakoztak a karneválozók.