Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Középiskolai tanárképzés

Adásban volt: 2018. február 8.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A következő tanévtől már középiskolai tanárképzés is lesz Szombathelyen. Ezzel teljessé vált a vasi megyeszékhelyen a közismereti pedagógusképzés palettája. A berzsenyis hagyományoknak köszönhetően eddig is Szombathely volt a régió meghatározó tanárképző központja és ez a szerep a jövőben várhatóan csak erősödni fog.

8 szakkal bővült az ELTE Savaria Egyetemi Központ képzési palettája - jelentették be sajtótájékoztatón az egyetem és a város elöljárói. Akik a pedagógus pályán képzelik el jövőjüket, már középiskolai magyar, történelem, angol, matematika, fizika, biológia, földrajz, valamint testnevelőtanári végzettséget szerezhetnek.

Németh István – koordinációs rektorhelyettes, ELTE SEK
"Az osztatlan tanárképzés indulásával, középiskolai tanárképzés indulásával együtt megjelentek Szombathelyen azok a kiegészítő vagy részképzések, amelyek biztosítják, hogy a már praktizáló tanárok bejöhetnek hozzánk és újabb szakot adhatnak hozzá a portfóliójukhoz, illetve általános iskolai tanárból középiskolai tanárrá helyben fel tudják képezni magukat."

Hende Csaba országgyűlési képviselő reményét fejezte ki, hogy az egyetem bővülő képzési palettája országszerte felkelti az érettségi előtt álló fiatalok érdeklődését a tanári pálya iránt.  

Hende Csaba - országgyűlési képviselő
"A pedagógus pálya alacsony presztízse miatt kiürültek az iskolák és néhány éven belül igen jelentős tanárhiány fog fellépni. Ez pedig magával hozza és ki fogja kényszeríteni a jövedelmek, illetmények jelentős emelését és a munkakörülmények javítását."

Szombathelyen egy új fejezet kezdődik a tanárképzés területén, amely várhatóan jelentős minőségi javulást eredményez a középiskolai oktatásban - vélekedett a polgármester. Puskás Tivadar emlékeztetett arra a keretmegállapodásra, amely az önkormányzat, az egyetem és a helyi vállalatok közreműködésével köttetett. Ennek az összefogásnak eredményeként jöhetett létre a műszaki képzés.  

Puskás Tivadar - polgármester
"Ez a keretmegállapodás lejárt. Meg egyébként is a Nyugat-magyarországi Egyetemmel kötöttük, úgyhogy körülbelül egy hónap múlva kerülünk olyan adminisztratív helyzetbe, hogy ezt a keretmegállapodást újra megköthetjük.”  

Az ELTE szombathelyi campusán ezzel szinte a teljes tanárképzési paletta elérhető a 2018-as felvételi eljárásban. Az új szakok már szerepelnek a felvi.hu-n az ELTE Tanárképző Központ karánál.

2018. február 08.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében