Hírek

Középiskolásoknak tartott nyílt napot a Haladás VSE

2011. október 02., 08:55

A Rohonci úti sporttelepen megtartott rendezvényre a szombathelyi intézményekből közel 3500 diák látogatott ki. A program zárásaként leleplezék azt a márványtáblát, melyre a zöld-fehér egyesület legnagyobbjainak nevét vésették.

Középiskolásoknak tartott nyílt napot a Haladás VSE

Ismét gyermekzsivajtól volt hangos a Haladás VSE Rohonci úti sporttelepe, ám amíg a hónap elején az általános iskolások népesítették be a létesítményt, addig ma a nagyobbakat, a 10-14 esztendős fiatalakot látták vendégül a zöld-fehér klub sportolói, edzői  nyílt nap keretében.

Pintér Zoltán ügyvezető, Haladás VSE
A mai nap 10 gimnáziumot  illetve szakközépiskolát vártunk. 3000-3500 gyermek érkezett hozzánk. Rendkívül sikeresnek gondolom a mai napot is.

A fiúk, ahogyan az várható volt, leginkább a futball-, valamint a futsal szakosztály bemutatója köré csoportosultak. Sokan kipróbálták a két sportágat, legtöbbjükön az is látszott, hogy nem első alaklommal rúgnak labdába.

Tamás Richárd
Nem rég jöttem. Most még csak a focit próbáltam ki, de ki szeretném próbálni az íjászatot és az amerikai focit is. Mindent. Nagyon sok jó dolog van itt és mindent ki szeretnék próbálni.

A lányok nagy meglepetésre leginkább az amerikai focival szimpatizáltak. Többen is beöltöztek, és kipróbálták ezt a nőiesnek cseppet sem nevezhető sportágat.  

Varga Diána
Nagyon tetszik, mivel én kézilabdázom és ugye ott is kell a durva sport. Ezért gondoltam, hogy kipróbálom ezt is.

A program végén felavatták azokat a márványtáblákat, amelyekre a klub legnagyobbjainak neveit vésték. A névsor élén az a Tóth Géza súlyemelő szerepel, akit csötörtökön választottak Szombathely díszpolgárává, valamint olvasható a klub egyetlen olimpiai aranyérmesének, Szarka Zoltán labdarúgónak a neve is.

Szarka Zoltán olimpiai bajnok labdarúgó
Megmondom őszintén: nagyon szép gesztus ez a vezetőségtől. Gondolom, hogy a város is hozzásegítette  a kiadásokhoz az egyesületet. Én azt mondom, hogy ez nagyon szép, amit már régebben meg kellett volna tenni.

Az ünnepség zárásaként Marton Zsolt alpolgármester és Pintér Zoltán ügyvezető közösen elültette az örökkévalóságot jelképező tölgyfát a klub székháza előtt.