Hírek

Közgyűlés a nyári szünet előtt

2010. június 16., 18:00
A nyári szünet előtti utolsó ülését tartja csütörtökön délután 14 órától Szombathely Megyei Jogú Város közgyűlése. A képviselők 38 napirendi pontot tárgyalnak, ebből hetet zárt ülésen. Ebben az összetételben várhatóan már csak kétszer üléseznek a városatyák. Az augusztusi és szeptemberi közgyűlést követően ugyanis az önkormányzati választások után, októberben új testületet alakul.
Közgyűlés a nyári szünet előtt

A közgyűlésen csütörtökön a bizottságok és a tanácsnokok is beszámolnak az elmúlt 4 éves ciklusban végzett munkájukról. A képviselőknek már a közelgő helyhatósági választásokkal kapcsolatban is lesz teendőjük: megválasztják a szavazás lebonyolításában közreműködő választási bizottság tagjait. Emellett kiírják a pályázatot az MMIK és a Képtár igazgató álláshelyére, valamint középiskolai osztálylétszámokról is határoznak. A képviselők előtt fekszik a Falco kosárlabda klub pénzügyi konszolidációjáról szóló terezet is, de arról is dönteniük kell, milyen módon működtetik majd az ISEUM-ot, ha elkészül a kiállítóhely.

A közgyűlésen ezen túl az üzletek éjszakai nyitva tartásának szabályairól is rendeletet alkotnak, és várhatóan szervezetileg összevonják a családsegítőt és a szociális szolgáltató központot. Ingatlanértékesítésekről és zárt ülésen személyi kérdésekről is szó lesz még.