MNB
MNB - 2

Hírek

Kőzgyűlés előzetes

2011. november 23., 17:13

Több közszolgáltatás is drágul január elsejétől - többek között erről is dönt a város képviselő testülete, amely holnap tartja soron következő rendes ülését. 30 napirendi pontot tárgyalnak, ebből kettőt zárt ülésen. A délelőtt 9 órakor kezdődő tanácskozást ezúttal is nyomon követhetik internetes oldalunkon.

Kőzgyűlés előzetes

A képviselők tájékoztatót hallgatnak meg az önkormányzat gazdálkodásáról, továbbá módosítják a Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Műszaki Szabályzatát. Tárgyalják a SZOVA Zrt. fizetőképességének megőrzése érdekében kidolgozott intézkedési tervet, amely többek között a buszpályaudvar és az ipari park beruházáshoz vásárolt ingatlanok értékesítését, és a kötelező szponzoráció megszüntetését is tartalmazza. Meghatározzák a téli üzemeltetési feladatokat, az utak hó- és jégmentesítésének rendjét.

Jövőre drágulnak a közszolgáltatások, ennek mértékéről is holnap születhet határozat. Többet kell fizetni várhatóan a parkolásért, a kéményseprésért, a folyékony hulladék szállításáért, emelkednek a víz- és csatornadíjak, drágul a piaci helypénz és a tömegközlekedés. Közgyűlési jóváhagyásra vár az új buszjegytípusok bevezetése, és helyi járatok menetrendjének ésszerűsítése.

Tájékoztató hangzik el Szombathely népegészségügyi helyzetéről. Ezt követően a képviselők megtárgyalják "A Segítés városa" című program tervezetét, melynek lényege, hogy minél többen tanulják meg az újraélesztés módszerét. Januártól módosul a felnőtt- és gyermek háziorvosok rendelési ideje. Egy előterjesztés szerint fejlesztenék a város szociális ellátórendszerét, elsősorban a demenciában szenvedők és a hajléktalanok segítése, valamint a házi segítségnyújtás terén. Várhatóan elfogadják a közgyűlés jövő évi munkatervét is. Zárt ülésen fellebbezésekről és személyi ügyről határoznak.