Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Közgyűlés előzetes

Adásban volt: 2012. február 22.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

28 napirendi pontot nyilvánosan, négyet zárt ajtók mögött tárgyalnak a városatyák a képviselőtesület csütörtöki, meglehetősen hosszadalmasnak ígérkező rendes ülésén. A legfontosabb téma az idei költségvetés lesz, amely a csökkenő állami normatívák és saját bevételek, valamint a magas adósság miatt megszorításokat tartalmaz. A délelőtt 9 órakor kezdődő közgyűlést ezúttal is élőben követítjük televíziónk honlapján.
 

A város 2012. évi költségvetése lesz a legfontosabb napirend a februári közgyűlésen. A büdzsé 1,3 milliárd forintos működési hiányt tartalmaz, kétmilliárdot kell hiteltörlesztésre fordítani, nem szerepel benne fejlesztési forrás, kevesebb jut oktatásra, kultúrára, sportra és a szociális ágazatra is. A városnak közel 3,4 milliárd forint hitelt kell felvennie a hiány finanszírozására.
A képviselők beszámolót hallhatnak a Szűrcsapó u. 24-ben történt gázszivárgás kapcsán megtett intézkedésekről. Szükségessé vált egy hosszútávú településfejlesztési terv kidolgozása, erről is tárgyalnak. Terítékre kerülnek a szociális és gyermekvédelmi támogatások térítési díjai, köztük a bölcsődei díj is, melynek havi maximumát 18 900 forintban határozza meg az előterjesztés.
Döntenek a bölcsődék nyári nyitva tartási rendjéről, és egy a szociális alapellátás fejlesztését célzó pályázaton való részvételről is. Első olvasatban megvitatják a labdarúgó utánpótlás helyzetét és fejlesztési lehetőségeit. Meghatározzák a nem lakáscélú helyiségek bérleti díjait. Megvizsgálják annak a lehetőségét is, hogy a több mint 300, üresen álló önkormányzati tulajdonú bérlakás egy részét eladják. Szeptember 30-án lejár Jordán Tamás megbizatása, pályázatot kell kiírni a színházigazgatói pozícióra, erről is tárgyalnak a közgyűlésen. Várhatóan jóváhagyják, hogy a szombathelyi parkfenntartó kft. 20 millió forintos folyószámla-hitelt vegyen fel.  
Zárt ülésen terítékre kerül többek között a SZOVA hosszú távú fizetőképességének megőrzéséről szóló intézkedési terv és a cég idei üzleti terve.

2012. február 22.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében