Hírek

Módosult a költségvetés

2010. június 18., 13:29
A nyári szünet előtti utolsó rendes közgyűlésen elfogadták a képviselők a 2010-es költségvetés első módosítását. A Falcónak 52 millió forintot,  a Bartók Béla Zeneiskola nagytermének rendbehozatalára 45 millió forintot szavaztak meg a képviselők.  Ezzel a város kimerítette az idei évre képzett 105 millió forintos tartalékalapot.
Módosult a költségvetés

Németh Kálmán alpolgármester értetlenségének adott hangot a levett napirendi pontok miatt. Szerinte a közgyűlésnek meg kellett volna tárgyalnia az üzletek éjszakai nyitva tartását szabályozó rendeletet, az Illés Akadémia, a bizottságok és a tanácsnokok beszámolóját is. Kifogásolta, hogy nem kapott többséget a lakásfelújításokra javasolt 100 millió forint, helyette csak 15 milliót szavaztak meg a képviselők, ráadásul annak sincs forrása.
Igent mondott a közgyűlés viszont arra, hogy a távhőről leválni kivánó épületeknek nem kell terhelési díjat fizetniük.

Czeglédy Csaba alpogármester elhamarkodottnak tartja a város reklámfelületeit értékesítő céggel kötött szerződés felbontását. Példaként az Unihall elleni pert említette, amely a mai napig sem zárult le, ráadásul a sportcsarnokot üzemeltető cég 200 millió forintos viszont keresettel élt. Az alpolgármester szerint a Pálos Károly Családsegítő és Szociális Szolgáltató Központ összevonása elhibázott lépés, ezért arra tett ígéretet, hogy szocialista többség esetén ismét önállósítják majd a két intézményt.

Az MSZP frakció részéről Kővári Attila azt kifogásolta, hogy nincs forrás a SZOVA 2010-es üzleti tervében a bérlakások felújítására, pedig jelenleg is 153 üres bérlemény vár renoválásra. Szerinte ezek az üres lakások évente 30-40 millió forintos veszteséget okoznak a SZOVA-nak, így nem érti, miért nem kezdődnek el a felújítások.

Lazáry Viktor, a Fidesz frakció képviseletében elmondta, hogy a Falcónak megszavazott pénz és a kistulajdonosoktól 1 Ft-ért megvásárolt tulajdonrész stabilizálja a klub működését. Azzal pedig, hogy a város 100 millió forintos költséggel létrehoz egy önkormányzati céget a temetkezési és parkfenntartási feladatok ellátására, hosszú távon megtakarítást lehet elérni. Példaként Veszprémet említette, ahol így évente 50-100 millió forinttal csökkentek a kiadások.