Hírek

Közgyűlés utáni MSZP sajtótájékoztató

2011. október 27., 23:01

A Vas megyei vagyont akarják megmenteni az államosítástól és a várható privatizációtól – ezért kezdeményezték rendkívüli közgyűlés összehívását – ezt mondta Czeglédy Csaba, az MSZP-SZTKE frakcióvezetője mai sajtótájékoztatóján, amelyen részt vett Ipkovich György, a párt országgyűlési képviselője is.

Közgyűlés utáni MSZP sajtótájékoztató

A szombathelyi vagyon gyarapítására ösztönzik a városvezetést - mondta a sajtótájékoztatón a két mszp-s polikus. Most jogszabály és az alkotmány is lehetővé teszi, hogy a megye ingyen átadja a vagyont a városnak, ezért kezdeményezték a tegnapi rendkívüli közgyűlés összehívását.

Dr. Czeglédy Csaba frakcióvezető, MSZP-SZTKE
"7 csoportba osztottuk a megyei vagyont. Elvi döntést akartunk hozatni, mert most van olyan két hónapos időnk, amikor a város lépéseket tudna tenni."

Czeglédy szerint a keddi frakcióülésen a polgármester is elismerte, hogy a közös fenntartású intézmények esetében az államosítás után is részt kell vállalnia a működtetésben a szombathelyi önkormányzatnak. Ipkovich György elmondta, a város jobb gazdája lenne a helyi értékeknek, mint az állam. Az országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: összehangolt akció keretében interpellált a Parlamentben. Matolcsi Györgytől azt kérdezte, mit tervez a kormány a megyei vagyonelemekkel, de nem kapott kielégítő választ.

Dr. Ipkovich György országgyűlési képviselő, MSZP
"Az átadott vagyont működtetésre és hiteltörlesztésre fordítják, ami nem oktatási vagy szociális terület, az értékesítésre kerül."

A politikusok szerint Vas megye jobban gazdálkodott a többinél,mert  nem kótyavetyélték el a vagyont. Azt feltételezik, hogy az itteni értékek árából majd Pest megye villanyszámláját fizeti ki az állam. Ezért újra kezdeményezik a rendkívüli közgyűlés összehívását.