Hírek

Közlekedésbiztonsági oktatás

2015. május 13., 17:37

Élményközpontú közlekedésbiztonsági mobil oktatóprogram kezdődött a Magyar Autóklub szervezésében. A rendezvény célja a közúti balesetek számának csökkentése és a tudatos közlekedésre nevelés.

Közlekedésbiztonsági oktatás

A Magyar Autóklub 2006 óta egy speciális oktatási egységgel járja az országot, melynek segítségével a gyakorlatban előforduló veszélyhelyzetekkel ismereteik meg az érdeklődőket, kiemelve azokat a fizikai törvényszerűségeket, amelyek megszegése óhatatlanul balesethez vezet.

Puskás Tivadar - polgármester
"Fel kell készülnünk arra, hogy a közlekedést úgy kell használnunk, hogy az biztonságos legyen, ebben segít ez a program."

A program kiemelt célcsoportját képezik a diákok, akik az oktatási program során a valóságban előforduló veszélyhelyzetekkel ismerkedhetnek meg.

Timkó Attila - programkoordinátor, Országjáró Közlekedésbiztonsági és Oktató Program
"Az oktatás elméleti képzéssel indul egy tantermi foglalkozás keretén belül, ahol a gyalogos illetve a kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályait vesszük át, illetve filmvetítéssel egybekötve próbáljuk meg a résztvevők számára érzékeltetni a közlekedés szabályait, illetve veszélyeit."

A gyakorlatok közt szerepel a “Ki a mester két keréken?” elnevezésű ügyességi és szabályismereti kerékpáros tanpálya vagy a “Fékezd magad” közlekedésbiztonsági bemutató, ahol egy speciálisan átalakított járműben a gyermek a vezető melletti ülésen ülve, adott jelre maga fékezheti le a felnőtt által vezetett gépkocsit, de a résztvevők kipróbálhatták az ittas állapotot szimuláló szemüvegeket, vagy a biztonsági öv hatékonyságát illusztráló autósülést is.