Hírek

Közlekedési problémák Zanaton

2018. július 13., 13:53

A legutóbbi közmeghallgatáson felmerültek mások mellett a zanati városrészen tapasztalható közlekedési problémák. Az érintett útszakaszon Puskás Tivadar polgármester szakemberek bevonásával tartott helyszíni bejárást.

Közlekedési problémák Zanaton

A Zanaton élők bejelentései alapján az egyik komoly problémát a településen áthaladó forgalom nagysága okozza. A 86-os út megépítésével ugyan jelentős mértékben csökkent a városrészen áthajtó autósok száma, azonban a helyiek szerint még mindig túl nagy forgalom megy keresztül Zanaton, ami nem csak balesetveszélyes, hanem nagymértékben rontja az ingatlanok minőségét is.

Puskás Tivadar - polgármester
"A 86-os útnak a forgalma az részben itt megy el. Namost a 86-os úton szerencsére sokkal többen mennek, mint itt Zanaton, dehát kitiltani nem tudjuk az itt közlekedőket sem."

A másik probléma a gyorshajtás. Sokan ügyet sem vetnek a lakott területen belüli sebességkorlátozásokra. Éppen ezért Kántás Zoltán önkormányzati képviselői keretéből, és a Gazdasági és Városstratégiai Bizottság támogatásával 2 LED-es jelzőtáblát helyeztek ki Zanat határaiban.  

Kántás Zoltán - önkormányzati képviselő
"Arra megfelelő, hogy felhívja az autós társadalom figyelmét arra, hogy egy lakott területre érkezett és illene betartani az 50km/h-s sebességet, de természetesen a fokozott rendőri jelenlét, illetve a sebességmérések az, amely talán vissza tudják szorítani s kordában tudják tartani a gyorshajtókat."

A rendőri jelenlét és a traffipaxos sebességmérés mellett a szakemberek azt tervezik, hogy a település templománál, valamint kisboltjánál is gyalogátkelőket alakítanak ki a lakók biztonságos közlekedése érdekében.