MNB
MNB - 2

Hírek

Közmeghallgatás

2018. július 10., 15:49

A város útjainak állapota és a helyi forgácslapgyártó üzem környezetterhelésének kérdése is téma volt az idei közmeghallgatáson. Mintegy tucatnyian vettek részt a hétfői eseményen, hogy megosszák problémáikat és javaslatokat is tegyenek.

Közmeghallgatás

A törvény értelmében az önkormányzat évente egyszer köteles közmeghallgatást tartani. Hétfőn a városháza nagytermébe várták a városvezetők és a hivatal dolgozói a szombathelyieket.

Puskás Tivadar – polgármester
„Felmerült sokféle kérdés. Felmerült közlekedés-szervezési kérdés, ötleteket kaptunk, javaslatokat, ezeket nagyon szépen köszönjük. De hát felmerültek olyan is, hogy miért éppen itt fejlesztjük a várost, miért éppen ott építkeznek.”

A fogadóórákon túl ez az alkalom ad lehetőséget arra, hogy a képviselők és a lakók találkozzanak. Mintegy tucatnyian éltek ezzel a lehetőségükkel. A Falco-gyár környezetterhelésének kérdése évek óta visszatérő témája a közmeghallgatásoknak.

Lendvai Ferenc – tanácsnok
„Nagyon nagy előre lépések történtek a szűrő üzembe helyezése óta. Még most is vannak a környéken lakóknak kéréseik, ezeket felül fogjuk vizsgálni és az elkövetkezendő hetekben reményeink szerint ezek a problémák megoldódnak. Többször előkerültek az utak állapotai. Sajnos mi is látjuk a rossz állapotú utakat, ezért megpróbálunk mindent megtenni”

Elhangzott: a város 3 év alatt összesen hárommilliárd forintot szán saját forrásból út- és járdafelújításokra. A felvetett kérdésekre, problémákra az önkormányzat 15 napon belül írásban is válaszol.