Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Közösségi ház épül a Batthyány-templomnál

Adásban volt: 2012. március 6.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A beruházásra adományokból gyűjtötték össze a pénzt. Ez az épület lesz a plébánián működő csoportok találkozóhelye, a vasárnapi misék után pedig ide várják majd a híveket kötetlen beszélgetésre. A tervek szerint játszóházat, előadásokat és filmvetítéseket is szerveznek majd.

2002-ben épült templom Batthyány-Strattmann László emlékére és a Fatimai Szűz Mária tiszteletére az oladi városrészen. 12 ezer fő tartozik a plébániához. 5-6 éve merült fel az igény egy közösségi házra, ahol a hívek a miséken kívüli időt közös beszélgetéssel eltölthetnék. Azóta tudatosan gyűjtöttek rá, mostanra adományokból, egyházadóból, perselypénzből összejött a szükséges összeg.

Gaál Sándor - plébános

"Már hosszú ideje gyűjtünk erre a szép feladatra, a beruházás értéke 41 millió forint, ezt az elmúlt években lassan-lassan gyűjtöttük össze."

Az építkezés már megkezdődött. Készül a 160 m2-es közösségi ház, amelyet üvegfolyosó köt majd össze a templommal, és épül egy pavilon is, ahol szabadtéren, de az esőtől védetten lehet majd játszani, beszélgetni. A hívek örülnek a kezdeményezésnek, és már várják, hogy az új helyen közös programokon vehessenek részt.

Bukits Miklós

"Társra lelhetnek, kicserélik a gondolataikat egymással, megoszthatják a problémáikat egymással, és valószínűleg segíteni is fognak tudni egymáson."

Molnár Dániel

"Zenetanár is vagyok, és mindenképp szeretnék valamilyen zenei jellegű tevékenységet is folytatni, kisebb hagversenyeket vagy kórus szervezését is magamra vállanám."

A templomban élénk közösségi élet folyik, több csoport is működik. Eddig egy nehezen megközelíthető, szűkös helyen tartották az összejöveteleket, a közösségi ház erre is megoldást jelent.

Priboj Istvánné - sekrestyés

"Minden csoportnak szinte egész évre be van osztva, van egy ütemterv, ami alapján dolgoznak. Minden hónapban megvan az összejövetel és készülünk az ünnepekre, kirándulásokat, zarándokutakat szervezünk."

A közösségi ház a tervek szerint augusztusra elkészül. Október 13-án, a Fatimai Szent Szűz ünnepén szenteli fel Veres András megyés püspök.

2012. március 06.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében