Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Közösségi szolgálat - Mobiltelefonos applikáció segíti a diákokat

Adásban volt: 2016. július 25.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Mobiltelefonos applikáció segítheti a középiskolásokat abban, hogy értesüljenek a közösségi szolgálat teljesítéséhez szükséges információkról. A fejlesztéstől azt várják, hogy erősödjön a diákok aktivitása.

A Vasi Diák Közösségi Szolgálat honlapján minden hasznos információ elérhető ahhoz, hogy a középiskolások teljesíthessék az érettségihez szükséges ötvenórás önkéntes munkát. A legfrissebb ajánlat a Savaria karneválhoz kötődik: a történelmi témapark karbantartásához várják a jelentkezőket, illetve augusztusban egy óvoda is kéri a segítséget a takarítási munkákhoz. A leírások abban is eligazítanak, hogy hol és kihez kell fordulnia annak, aki vállalkozna a feladatra.

A szülők és a tanárok a közösségi szolgálatról kaphatnak itt átfogó képet, valamint a diákoknak munkát kínáló intézmények közel ezer tételből álló listája is megtalálható az oldalon. A szolgálat munkatársai azonban még könnyebbé tennék a tájékozódást a fiataloknak.

Virághné Szalai Zsuzsanna - irodavezető, Vasi Diák Közösségi Szolgálat
“Én egy kicsit többet vártam attól, hogy a gyerekek ismerik a technikai eszközök használatát. Mégis azt kell mondanom, hogy a telefonjaikat nagyon ritkán veszik fel, a leveleiket ritkán olvassák. Éppen ezért gondolkodtunk egy technikai újításon, hogy ne kelljen nekik még a VDKSZ honlapjára se felmenni, hanem a saját telefonjukon, egy applikáció segítségével azonnal megnézhessék, hogy hova szeretnének menni, illetve milyen lehetőségek adódnak számukra.”

A mobiltelefonos értesítés személyreszólóbb ajánlatot tartalmaz, mert a regisztrációkor megadott érdeklődési kör alapján is szűri a munkalehetőségeket.

Joós Attila - webfejlesztő
“Sétál az utcán,érkezik egy új  közösségi feladat, csipog a telefonja, megnézi a push üzenetet,ami ebbe az applikációba érkezik, és onnantól el tudhja dönteni, hogy erre jelentkezik-e vagy sem. eddig úgy volt, hogy a diáknak kellett lépnie, ő volt a kezdeményező, most ez az irány fordul meg, és az applikáció fogja őt megbökni, hogy szerintem neked most érkezett egy közösségi feladat.”

A közösségi szolgálatot kilencedik osztálytól az érettségi előtti időszakig teljesíthetik a diákok. A tervek szerint a mobiltelefonos értesítés arra is figyelmezteti őket, ha igyekezniük kell az órák gyarapításával.

2016. július 25.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében