Hírek

Közösségi téglafal

2020. július 31., 14:59

Javában tart a belvárosi Éva-malom felújítása: a Schrammel Imre keramikusművész alkotásainak otthont adó épületnek éppen a homlokzatát építik.

Közösségi téglafal

A korábbi kőburkolatot leszedték, helyére téglafal kerül. Jól látszanak azok a szabadon hagyott helyek, ahová egyedi darabokat illesztenek majd. Ezeket a szombathelyiek készíthetik el - aki szeretne maga is megjelölni egy-egy téglát, s ezzel hosszú időre nyomot hagyni az épületen, augusztus 5-én megteheti - mondta el sajtótájékoztatón a polgármester és a múzeum igazgatója.

Nemény András - polgármester
1800 főre van lehetőség, hogy téglákat készítsen és  tegyen el a homlokzat falán, akkor talán később is mindenki jobban sajátjának érzi, hiszen ez az örökkévalóságnak szól, tegyük le a kézjegyünket Szombathelyen, a polgármester és a polgárok is, és aztán együtt örüljünk neki.

A tégla a kerámia leghétköznapibb megjelenési formája - a fal így utal az egykori malom új funkciójára és a műemlék épület stílusához is jobban illik majd. A szombathelyiek szerdán 11 és 18 óra között a puha, préselt téglaformákat saját jelzésekkel, mintákkal tehetik egyedivé.

Csapláros Andrea - múzeumigazgató, Savaria Múzeum
Mindenki a kézjegyét vagy bármilyen szimbólumot, ami neki fontos, természetesen a gyereke is, amit ők a kis életükben fontosnak tartanak, rárajzolhatják, és ez az 1800 tégla fogja őrizni azt a közösségi élményt, amit itt jövő héten szerdán közösen megélhetünk egymásal.

Az első három tégla a jelenlegi polgármester, elődje, a felújítást elindító Puskás Tivadar, valamint a gyűjteményét szülővárosának ajándékozó művész, Schrammel Imre keze nyomát őrzi majd.