Hírek

Kresz-Feszt

2014. szeptember 30., 16:13

Játékos közlekedésbiztonsági tanévnyitó programot szervezett a rendőrség óvodások és alsó tagozatosok számára a KRESZ-parkban. Kilenc intézményből érkeztek gyerekek, hogy játékos formában tanuljanak a közlekedés szabályairól.

Kresz-Feszt

"Kééész!"

Elsőbbségadás kötelező - többek között ezt a közlekedési táblát is kirakhatták az ovisok. Hét állomáson különböző játékos feladványok várták a gyerekeket. Kipróbálhatták például a részegszemüveget, gokarttal szlalomozhattak és a bűnügyi technikusok munkájával is megismerkedhettek.

"Ezekkel próbáljuk az elkövetőket elkapni, ezekkel az eszközökkel, amiket itt láttok a bőröndökben."

Mindenkinek levették az ujjlenyomatát, amit aztán haza is vihettek a gyerekek. A kicsik élvezték a programot, játék közben rengeteget tanultak.

Horváth Mihály
"Voltam a gokartnál, meg a tábláknál, meg voltunk a KRESZ-tábláknál az asztalnál, meg még voltunk itt is, hogy megnézzük az ujjlenyomatainkat."

Idén másodszor minden megyeszékhelyen megrendezték a játékos közlekedésbiztonsági programot. Szombathelyen a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága azokat az intézményeket hívta meg, amelyek év közben aktív szerepet vállaltak a különböző vetélkedőkön, pályázatokon. A Margaréta ovisok állandó résztvevők, tavaly országos közlekedésbiztonsági versenyen a legjobb öt között végeztek.

Mandácskó Jánosné - óvónő, Margaréta Óvoda
"Év közben is, ahogy sétálunk az utcán, figyeljük a táblákat. Ha versenyre készülünk még aktívabb a felkészülés, akkor a csoport többi tagja ugyanúgy élvezi, hogy ki mondja meg előbb a tábla nevét, hogy mit kell csinálni ennél a táblánál."

"Nem szabad behajtani biciklivel, azt jelenti."

Közel 200 óvodás és általános iskolás vett részt a polgárőrséggel és az AGORA-val együttműködésben megvalósult programon. A szombathelyiek mellett Szentpéterfáról is érkeztek gyerekek.