Hírek

KRESZ-oktatás az általános iskolákban

2018. december 05., 14:14

Hiányzott eddig az átfogó KRESZ-oktatás az általános iskolákból - ezt pótolja most egy új kiadvány. A Gothard-iskolába már megérkezett a munkafüzet, amelyből interaktív órán tanulnak meg helyesen közlekedni a gyerekek.

KRESZ-oktatás az általános iskolákban

Új kiadvánnyal ismerkednek a Gothard-iskola ötödikesei, de nem csak ők. Országos kampány kezdődött a biztonságos közlekedés szabályainak átadására.

Nagyné Tancsics Ildikó - intézményvezető, Gothard Jenő Általános Iskola
“A közlekedő kisokos munkafüzet körülbelül három hete érkezett meg az intézményünkbe. Ezt minden negyedik-ötödik osztályos tanulónk megkapta. A munkafüzet gyalogos és kerékpáros közlekedési kresz-ismereteket tartalmaz, és ajánlást tesz nyolc foglalkozás megtartására.”

Ezeket osztályfőnöki, technika- vagy más órákon, de akár napköziben is lebonyolíthatják az iskolák, de itt speciális a helyzet. (archív vk) A Gothardban harmadik éve folyik a Bringaakadémia program, amely elméleti és gyakorlati órai keretek között nyújt kerékpáros ismereteket. Csak a füzet új tehát ezeknek a gyerekeknek, a téma nem.

Németh Nándor
“Szoktam hétvégenként az apukámmal biciklizni. Én igazából élménynek szoktam ezt venni, én nagyon szeretem.”

Horváth Ádám
“Inkább biciklivel szoktam, nem olyan sokszor, viszont amikor szoktunk, akkor igazából minimum 10 kilométert szoktunk menni. Nagyon szeretjük.”

Az új tananyagot ötödik osztályban a Bringaakadémia órákba illesztették be.

Kelemen Tibor - tanár, Gothard Jenő Általános Iskola
“A most megjelenő közlekedési kisokos az annyival több, illetve kevesebb, hogy bent van már a gyalogos közlekedési ismeretek közül, ami eddig nem volt a Bringaakadémiás részben, viszont kevesebb a Bringaakadémiának azon részével, hogy itt kimondottan a kreszre fókuszáltak. Nálunk pedig nagyon összetett a dolog.”

A kiadványhoz külön tanári segédlet is tartozik. A füzetek az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosság megbízásából készültek el, és jutottak el minden hazai általános iskolába.