Hírek

KRESZ-parkot avattak a Margaréta óvodában

2016. október 21., 15:49

A gyerekek a napi foglalkozások alkalmával itt alaposan megismerhetik a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályait. Az önkormányzat 9 millió forintot fordított a pálya kialakítására, a tervezésben és a kivitelezésben a szülők is segédkeztek.

KRESZ-parkot avattak a Margaréta óvodában

"Bicikli, bicikli, de forog a bicikli."

Körforgalom, sokféle közlekedési tábla, útburkolati jelek, gyalogátkelőhely - a közúti közlekedés legfontosabb elemei mind megtalálhatók a Margaréta óvoda udvarán kialakított vadonatúj KRESZ-parkban. A gyerekek a barátságtalan, esős idő ellenére örömmel vették birtokba a pályát.  

Pálhegyiné Pilinszky Zsuzsa - óvónő
"Szerettünk volna egy olyan pályát, ahol a gyerekek napi szinten a közlekedési ismeretekhez közel kerülhetnek, a táblaismeretet bővíthetjük, és nem utolsó sorban az ügyességüket is fejlesztjük."

Az óvoda évek óta rendszeres résztvevője a rendőrség által szervezett Pindúr-pandúr közlekedésbiztonsági vetélkedőknek. A városi fordulókat többször megnyerték, négy alkalommal az országosra is eljutottak Budapestre.

Mandácskó Jánosné - óvónő
"Onnan kétszer kerékpárt is hoztunk, ami azt jelenti, hogy az első ötben benne voltunk. Budapesten több mint 200 csapat van. Egyre jobban beépítettük a mindennapjainkba, nagyon sok játékot gyűjtöttünk, párosítót, kártyát, nyomdát, kirakókat."

A remek versenyeredmények adták a KRESZ-park ötletét. Az udvar egy kihasználatlan területét jelölték ki erre, ahol még a régi fűtésrendszer olajtartályai voltak a földben. Ezeket előbb el kellett távolítani, majd megkezdődhetett az építkezés, amely közel egy évig tartott. Az önkormányzat a kezdeményezés mellé állt, és komoly anyagi támogatást nyújtott a beruházáshoz.

Ágh Ernő - önkormányzati képviselő
"Áldoztunk pénzt rá, a belső felújításra a városi keretből 15 millió forintot fordítottunk, ez a szép környezet ennek az eredménye. A másik a KRESZ pálya átadása, ami szintén 9 millió forintba került a városnak."

Puskás Tivadar polgármester a megnyitón azt mondta: ezek a gyerekek már úgy nőnek fel, hogy jól ismerik a helyes közlekedés szabályait. Az ovisok kedvező időjárás esetén minden délelőtt kerékpározhatnak az új pályán. A tervek között szerepel egy óvodák közötti közlekedési vetélkedő szervezése is.