MNB - 2
MNB

Hírek

Külföldi csapatokkal meccseltek a fiatal kosarasok

2013. szeptember 12., 18:57

Négy nemzetközi mérkőzést játszott az elmúlt időszakban a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia U18-as csapata. A fiatalok három meccset megnyertek és csupán egyszer vonultak le vesztesként a pályáról.

Külföldi csapatokkal meccseltek a fiatal kosarasok

Rendkívül sűrű programot bonyolított le az elmúlt hetekben a Szombathelyi Kosárlabda Akadémia U18-as együttese. A Váradi Kornél és Hollósy Tibor által felkészített gárda előbb Bécsben játszott egy felkészülési mérkőzést a Bayern München ellen, majd pedig egy négycsapatos horvátországi nemzetközi tornán vett részt.

Hollósy Tibor edző, Szombathelyi Kosárlabda Akadémia U18
“Most kezdődik majd a bajnokság, a hétvégén lesz egy selejtezőcsoport, amit nem tudom, hogy miért kell játszanunk, mert országos döntőben voltunk a tavalyi évben. De örülünk is neki, mert játéklehetőség. Ezért örülünk a külföldinek is. Főleg azért, mert meghívnak most már bennünket külföldre.”

A szombathelyi fiatalok a Bayernt 23 ponttal múlták felül a Bécsben megrendezett találkozón, azt követően pedig Horvátországban egy  nemzetközi viadalon a második helyen végeztek úgy, hogy  két győzelmet gyűjtöttek be és csupán egyszer hagyták el vesztesen a játékteret. A Krizevci gárdája is csupán 78:75-re tudta legyőzni a sárga-feketéket.

Galambos Mátyás kosárlabdázó, Szombathelyi Kosárlabda Akadémia U18
“Úgy érzem, hogy elég jól partiban voltunk. Mutatja ezt, hogy négyből hármat megnyertünk. Jól szolgálta a felkészülésünket. Azért ott kint sokkal keményebb és gyorsabb kosárlabdát játszanak. De úgy érzem, hogy sikerült velük felvenni a küzdelmet.”

A vasi akadémisták jelenleg gőzerővel készülnek a közelgő bajnoki rajtra. Egyértelmű céljuk, hogy megismételjék a tavalyi szereplésüket, azaz ismét egészen a döntőig meneteljenek.