MNB
MNB - 2

Hírek

Külföldi edző a Halinál

2017. november 14., 17:18

Több név is felmerült Pacsi Bálint távozása óta a Haladás labdarúgócsapatának élére, ám a választás végül a több szlovák klubot is megjárt vezetőedzőre esett, aki 2012-13-ban hazájának nemzeti csapatát is irányította. A szombathelyiek mesterének egyetlen feladata van: bent tartani a Haladást az élvonalban.

Külföldi edző a Halinál

15 mérkőzésből hármat nyert, 2-szer játszott döntetlent és 10-szer szenvedett vereséget a Haladás együttese. Mindemellett már 2 edző kényszerült elhagyni a szombathelyi kispadot. Az új karmester hétfőtől a klub történetének első külföldi edzője, a szlovák Michal Hipp.

Michal Hipp - vezetőedző, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
"A helyzet hektikus, hisz még csak ismerkedek a csapattal. Több mérkőzést elemeztem már, többek között a Balmazújváros játékát is, úgyhogy alaposan felkészülünk a hétvégi rangadóra."

A jelenlegi állás szerint 3 csapatot foglal magában az NB I kiesőzónája. Kétségtelen, hogy óriási téttel bír a Haladás hétvégi hajdúsági fellépése. A győzelem kiharcolásában és a legfontosabb cél, a bentmaradás elérésében Michal Hipp munkáját segíti Máthé Botond, Gábris Csaba és az egykori ferencvárosi futballista, Pinte Attila.

Pinte Attila - másodedző, Szombathelyi Swietelsky-Haladás
"A tabellát megnézve a helyzet elég komoly, viszont úgy vélem elég sok mérkőzés van, úgyhogy minden bizonnyal a Haladás az új stadion elkészülte, az Akadémia folyamatos épülése, szóval mindent megteszünk, hogy az NBI-ben bent maradjon."

Az új vezetőedző megbízatása 2018. június 30-ig szól.