Hírek

Külső-belső felújítás a Micimackó Óvodában

2018. augusztus 10., 13:31

A nyár a gyermekintézmények karbantartásának, felújításának a kiemelt időszaka. A szombathelyi óvodák jelentős részében zajlanak kisebb-nagyobb munkálatok. Ennek során külső-belső felújítás történik a Micimackó Óvodában is.

Külső-belső felújítás a Micimackó Óvodában

Miközben gyermekek jó része még a nyári szünidőt tölti, az intézményekben szorgos munka folyik. A karbantartásokkal a kisebb hibákat javítják ki, míg a felújításokkal nagyobb  problémákat oldják meg. Az önkormányzat költségvetésében a közgyűlés minden évben forrásokat különít el erre a célra, de a város igyekszik kihasználni a TOP-os pályázatok nyújtotta lehetőségeket is.

Lendvai Ferenc tanácsnok
“Van egy érdekes helyszínünk. A Napsugár Óvoda, illetve a Micimackó Óvoda. Ez egy épületben található. A Napsugár Óvoda önkormányzati tulajdonban van, ugyanakkor a Micimackó Óvoda a KLIK kezelésében van, természetesen az épület önkormányzati tulajdonban. Közösen nyújtottunk be erre a két intézményre pályázatot, és közel 105 millió forintból újul meg a két intézmény.”

Az óvodákat alaphelyzetben a települési önkormányzatok tartják fenn. Vannak azonban speciális ellátást végző intézmények, amelyek a tankerülethez tartoznak. Ilyen Szombathelyen az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központ, amelynek tagintézménye a Micimackó Óvoda.

Takács Nóra tagintézmény-vezető Micimackó Óvoda
„Az intézményünkben hatalmas munkálatok folynak. Most már kívülről nagyjából végeztek az óvoda hőszigetelésével, belülről pedig már új padozatot kapott az intézményünk, illetve megtörténtek a nyílászáró cserék is. Bízunk abban, hogy ez a felújítás rövidesen befejeződik, és akkor már a külső környezetünk rendezésével is tudunk foglalkozni. „

Ennek keretében egy Kneipp-ösvény kialakítását tervezik az intézmény udvarán. Ezt részben pályázati pénzből, másrészt pedig támogatásokból igyekeznek finanszírozni. Elkészülte után ez a gyermekek mozgáskészségének fejlesztéséhez nyújt majd nagy segítséget.