Hírek

Kulturális és közösségi terek megújítását tervezi a város

2017. február 17., 16:38

Szombathely önkormányzata egy európai uniós pályázat keretében a civil szervezetekkel és gazdasági szereplőkkel összefogva kulturális és közösségi tereinek megújítását tervezi. Az elkészült stratégiát lakossági fórumon ismertették, és bocsátották társadalmi vitára.

Kulturális és közösségi terek megújítását tervezi a város

Végéhez közelednek a közösségi szinten irányított városi helyi fejlesztések szolgáló pályázat előkészítési munkálatai. A több lépcsőből álló egyeztetési folyamat eredményeként elkészült egy stratégia, mely sikeres pályázat esetén három éves közösségfejlesztő projekt megvalósulását eredményezheti Szombathelyen

Polgár Tibor - stratégiai igazgató, Nyugat-Pannon Terület- és Gazdaságfejlesztési Kft.
"Magát a stratégiát célrendszerében és költségvetésében igyekeztük úgy kialakítani, hogy miután ez egy több éves stratégia, hogy minden beleférjen, ami Szombathelyen közösségfejlesztési akció illetve ehhez kapcsolódó eszközigény lehet."

Az elkészült stratégia a város számtalan pontján tartalmaz beavatkozásokat. Kiemelt projektelem a 11-es Huszár úton található laktanyakomplexum egyik épületének felújítása is.

Gál Sándor - igazgatóhelyettes, ŐrvidékHáz
"Kulcsprojektként ajánlottuk mi be ezt az altiszti épület felújítását, és itt a civil életnek egy központját szeretnénk fölépíteni a Civil Kerekasztallal, a nemzetiségi kisebbségeket szeretnénk oda invitálni, hogy irodáikat ott helyezzék el, igazából életet szeretnénk ebbe a részbe is vinni."

Az elkészült stratégia véglegesítése előtt lakossági konzultációt tartottak a Városházán, ahol  bemutatták a dokumentumot, és társadalmi vitára bocsátották a tervezett beavatkozásokat.

Takátsné Tenki Mária - elnök, Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága
"A célja az a társadalmi vitának, hogy a lakosság is mondjon véleményt erről a közösségi terek, közösségfejlesztő pályázati programhoz."

A pályázathoz kidolgozott stratégiát hétfőn délután a Gazdasági és Városstratégiai Bizottság rendkívüli ülésén is tárgyalni fogja.