Hírek

Kulturális programjaikat ismertették civil szervezetek a januári sajtóreggelin

2019. január 10., 13:50

Egy nagy múltú hagyomány folytatódik, és újdonságok is lesznek.

Kulturális programjaikat ismertették civil szervezetek a januári sajtóreggelin

Több mint húszéves hagyomány, hogy a magyar kultúra napja alkalmából megyeszerte elismeréseket ad át a Dr. Kiss Gyula Kulturális Egyesület - erről is szó volt a civil találkozón. Ettől az évtől új szervezeti formában ugyan, de ismét díjazzák a közösségi kultúráért tevékenykedő szakembereket.

Horváth György - elnök, Dr. Kiss Gyula Baráti Kör
“Azok kapják, akik nem kaptak akkora  figyelmet vagy elismerést, ugyanakkor a saját közösségükben meg mégiscsak egy színvonalas, nívós és kedvelt tevékenységet folytatnak. Csoportok és személyek kaphatják. Hát csak ízelítőül például a Savaria Történelmi Karnevál Legio egyesülete is.”

De ezenkívül több vidéki művész, népművelő, könyvtáros és egyesület képviselője is kitüntetést vehet majd át január 19-én, szombaton délután fél 3-kor a répcelaki művelődési házban.

Néhány nappal később, 24-én, csütörtökön jótékonysági hangverseny lesz Muzsikáljunk együtt - egymásért címmel a Bartók Teremben. Két intézmény diákjai és tanárai, valamint a Capella Savaria zenekar tagjai adnak műsort.

Pulay Teréz - intézményvezető-helyettes, Bartók Béla Zeneiskola
“Arra gondoltunk ősszel, hogy mi lenne, hogyha a közoktatás két szélső pillére, a művészetoktatás, illetve az Egymi összefogna, és a gyerekek közösen színpadra állnának, és megmutatnák együtt, hogy mit tudnak a művészetek segítségével. Közösen próbálnának egy olyan színpadi produkciót összehozni, ami érdeklődésre is biztos számíthatunk, reméljük, és nagyon sok élményhez juttatja a gyerekeket.”

A koncert délután 5 órakor kezdődik, és a befolyó összegből a rumi gyermekotthon, illetve a szombathelyi zeneiskola növendékeit támogatják a szervezők.

Bemutatkozott továbbá a Kőszegi Zsidó Hitközség, amely nemcsak a hitéletben jelent újdonságot, hanem a kulturális kínálatot is színesíti.