MNB - 2
MNB

Hírek

Kupa Mihály szerint is fontos, hogy megállapodjunk az Unióval és az IMF-fel

2012. január 25., 23:40

A volt pénzügyminiszter véleménye szerint a jelenelegi válsághelyzet egyik lehetséges megoldása az lehetne, ha az Európai Központi Bank közös eurókötvényt bocsátana ki, elfogadható kamatozás mellett. A Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének rendezvényén az is elhangzott: fontos lenne kihasználni a következő időszakban a még rendelkezésre álló több ezer milliárdos uniós pénzügyi keretet.

Kupa Mihály szerint is fontos, hogy megállapodjunk az Unióval és az IMF-fel

Kupa Mihály a szombathelyi fórumon elmondta: március-április körül születhet meg a megállapodás az Nemzetközi Valutaalappal. Kiegyensúlyozot politizálással és a megkötött megállapodással rendbejöhet Magyarország, mondta a volt pénzügyminiszter. Az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetése nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket - tette hozzá, ráadásul a sok új adó miatt nem egyszerűbb, hanem bonyolultabb lett az adórendszer. Véleménye szerint a következő időszak sok nehézséget tartogat Magyarország számára.

Dr. Kupa Mihály, közgazdász

Ahhoz, hogy több pénzhez jusson a magyar gazdaság fontos lenne kihasználni azt a még rendelkezésre álló mintegy 8000 milliárd forintot, amit az unió biztosít hazánk számára ebben a költségvetési időszakban, mondta Kupa Mihály, aki szerint a különadók mérséklésére is szükség lenne. A válság a vasi vállalkozásokat sem kímélte.

Kondora János, elnök - VMMGYSZ

Kupa Mihály szerint sok múlik azon, hogy mi lesz Görögországgal. Véleménye szerint ha őket nem tudják megsegíteni, márpedig az adósságukat nem fogják tudni visszafizetni, akkor a negatív következmények kihatással lehetnek nemcsak Potugáliára és Spanyolországra, hanem hazánkra is.