Hírek

Kutatók éjszakája

2014. szeptember 29., 16:10

Érdekes látnivalókkal és máskor nem látogatható különleges helyszíneken várta az érdeklődőket a Savaria Egyetemi Központ a Kutatók éjszakáján.

Kutatók éjszakája

„Folyékonynak tűnik, de ha a kezembe veszem és elkezdem gyúrni, máris látszik, hogy szilárdként viselkedik”

A kémiai kísérletekre voltak a legtöbben kíváncsiak a Kutatók Éjszakáján. Kilencedik alkalommal nyíltak ki a laborok a látogatók előtt. A program egyik célja, hogy vonzóvá tegye a kutatói életpályát. A biológia tanszéken kitömött állatokat és csontvázakat láthattak az érdeklődők, és kipróbálhatták a klónozást is. Sok gyermekes család vett részt az egész estés programon

Sarkadi Lehel
„Voltak ezek az állatcsontvázak, az emberi agy is nagyon tetszett nekem, elég jó volt”

Az egyetem könyvtára játékos feladatokkal várta az irodalom kedvelőit.

Keszeiné Barki Katalin- vezető, NYME-SEK Könyvtár
„Lehet nálunk digitális erődöt játszani, galoppolni kint a városban, akár papírszobrokat hajtogatni, kézműveskedni, illetve a könyvtár szakos hallgatók is nagyon sok játékkal készültek”

A testnevelés tanszék hallgatói akadálypályát építettek, ahol ügyességüket és erejüket mérhették össze a gyerekek. Az aulában sok más mellett gombakiállítás, állatsimogató, és az égből pottyant Mesebolt várta a kíváncsiskodókat.

„Jó, úgy lesz jó”

A gyerekek nagy élvezettel próbálták ki a különböző járműipari alkatrészek összeszerelését. A jövőre induló gépészmérnök-képzést a helyi nagyvállalatok is népszerűsítették.

Németh Gábor - szakképzés koordinátor, BPW- Hungária Kft.
„A vállalatunk egyik jellemző termékét hoztuk be a bemutatásra, kedvcsinálásra, hogy megismertessük az érdeklődőkkel, leendő mérnökökjelöltekkel. Ez egy korszerű termék, a tengelyvéget rögzítő csavar.”

Évről évre egyre több látogatót vonz a Kutatók éjszakája. A Savaria Egyetemi Központ több száz programot szervezett a minőségi ismeretterjesztés és szórakoztatás jegyében.