MNB - 2
MNB

Hírek

Kutyastrand épül

2019. július 22., 19:40

A horgászokkal és a hatóságokkal is megegyeztek lelkes kőszegi civilek arról, hogy elkerítenek egy partszakaszt a lukácsházi tónál a kutyásoknak. Száz kilométeres körzetben nincs hivatalos kutyastrand, így a melegben sok állatnak lesz megváltás a fürdési lehetőség.

Kutyastrand épül

33 fok volt árnyékban szombaton. Ennek a magyar vizslának is melege volt, a vizet kereste a Szombathelyhez közeli tó partján.

Müllner Tamara - tag, Közösen a Kutyákkal Egyesület
“Bár a mienk az csak hobbikutya, de ettől függetlenül imádja a vizet, imádja a kacsákat meg a hattyúkat, meg mindent, ami a vizen van. Úgyhogy ennek nagyon fogunk örülni, hogyha végre ez a kutyás strand létrejön. mert le fogjuk tudni hordani a kutyát úszni meg vannak itt kutyapajtik, és emiatt is nagyon jó lesz nekünk.”

Megkezdődött egy kutyák által használható fürdőszakasz kiépítése a lukácsházi víztározónál. Az ötlet kőszegi civilektől származik, és már egyezséget kötöttek a vízüggyel, az illetékes nemzeti parkkal, sőt a horgászokkal is.

 “a földben korrózióálló lesz, a tetejét meg ráérünk majd, amikor már a földben lesz”

Egy közel 2400 négyzetméteres területet kerítenek körbe. Teljesen elzárnak egy partszakaszt, hogy a kutyák másokat ne zavarjanak.

Prim József - elnök, Közösen a Kutyákkal Egyesület
“A vízben egy egybefüggő bójasor lesz, ami a vízbeni akadályokat jelzi, illetve a vízbeni határt jelzi. Tervezünk rámpát, ugye a part kicsit magasabban van, mint a víz. Rámpákat, hogy a kisebbek is bele tudjanak menni. Ezenkívül szintén egy vállalkozó segítségével fákat fogunk még telepíteni a helyre, mert elég hiányos, hogy kis árnyékot adjon.”

És padok is lesznek a területen. A kutyások úgy tervezik, hogy két-három héten belül végeznek a munkákkal, és augusztusban át is adhatják az új kőszegi kutyás strandot.