Hírek

Küzdenek a szárazsággal a kiskerttulajdonosok a Parkerdőben

2019. július 10., 16:23

Márciusban a sok eső, később pedig - a veteményezés idején - a szárazság okozott sok gondot a kiskertekben. Permetezéskor sem volt ideális az időjárás, most pedig újra a tartós esőhiány állítja feladat elé a hobbikertészeket.

Küzdenek a szárazsággal a kiskerttulajdonosok a Parkerdőben

Küzdenek a szárazsággal a kiskerttulajdonosok a Parkerdőben.

Miklós Józsefné
“Régen lehetett több babot ültetni, zöldséget, sárgarépát, de most ez mind nagyon száraz, semmi nem él meg. Paradicsomot is csak egyet-kettőt ültetünk.”

Nem érdemes krumplit sem vetni. A hagyma ugyan szép, de már ki kell szedni, mert a szára tönkrement, látszik rajta a súlyos vízhiány. Van egy kis szőlő is, erre büszkék a házigazdák.

“ez izabella, szagos izabella, soha életben nem permeteztük”

Mindennap akad tennivaló a kertben.

Miklós József
“Fűnyírás, öntözés, meg egy picikét közben megkapáljuk azt, ami van. De nem sok minden, mert hát itt már nem lehet.”

Főként virágokat nevelnek, mindent beültetnek vele, amit csak lehet. Ezek a növények szintén vízigényesek.

Molnár Lajos - elnök, Parkerdei Kertbarát Egyesület
“Akinek van vezetékes vize, az tud öntözni, általában az esti órákban, vagy korán reggel kijön, és akkor úgy próbál öntözni. Akinek pedig nincs, az felfogja a csapadékvizet, ami ugye adódik, és azzal, vagy pedig kalliszterben hordják a városból ki a vizet, mert valamivel öntözni kell a kedvenc virágaikat.”

A parkerdei telektulajdonosok egyébként már készülnek az augusztusi kert-szépségversenyre. Az egyesület hagyományos és modern kert kategóriában hirdet megmérettetést.