MNB
MNB - 2

Hírek

Kvalifikációt szerzett a londoni atlétikai világbajnokságra Gyurátz Réka

2017. július 01., 16:41

A Dobó SE sportolója a Németh Pál-emléknap keretében megtartott versenyen hajította 71 méter 27 centiméterre a kalapácsot.

Kvalifikációt szerzett a londoni atlétikai világbajnokságra Gyurátz Réka

A hagyományoknak megfelelően a Németh Pál-emléknap a páros kalapácsvető-versennyel kezdődött. A viadal ezúttal is több remek eredményt hozott, melyek közül Gyurátz Réka teljesítménye emelkedett ki. A Dobó SE 21 esztendős kalapácsvetője 71 méter 27 centiméterre hajította a szert, amivel klubjából harmadikként teljesítette a londoni világbajnokság kvalifikációs szintjét.

Gyurátz Réka - kalapácsvető, Dobó SE
“Jobbkor nem is lehetett volna megdobni. Egy ilyen alkalomkor jó ilyen eredményt elérni. nagyon örültem neki. Már két hete az országos bajnokságon is lehetett látni, hogy kezdek formába lendülni. Aztán a  korosztályos országos bajnokságon is tudtam javítani, most meg ezen is tudtam. Nagyon örülök.”

Gyurátz Rékának már tavaly is voltak biztató kísérletei, ám akkor nem tudott megbirkózni a riói olimpia 71 méteres kiküldetési szintjével, így pedig le is maradt az ötkarikás játékokról. Most viszont új egyéni csúcsot dobott, ami londoni repülőjegyet jelent a számára.

Németh Zsolt - vezetőedző, Dobó SE
“Már tavaly is benne volt ez aza eredmény, csak a szint teljesítése előtt megsérült, és nem tudta az olimpiára megdobni a 71 méteres szintet. Most viszont ez sikerült és így ez a nap még emlékezetesebb lesz.”

A Dobó SE rendkívül tehetséges sportolója nagyon örül a világbajnoki kvalifikációnak, de idén számára a Lengyelországban megrendezésre kerülő U23-as Európa-bajnokság lesz a legfontosabb verseny, mivel azon egyértelműen éremesélyesként lép majd dobókörbe.