Hírek

Lányos Nyílt Nap az LUK-ban

2018. március 08., 16:50

A hagyományaihoz híven ismét Lányos Nyílt Napra hívta a pályaválasztás előtt álló diákokat az LUK Savaria Kft. Több szombathelyi általános iskolából 3 turnusban közel 100 lánytanulónak mutatták be a nagyvállalat által nyújtotta képzési és munkalehetőségeket.

Lányos Nyílt Nap az LUK-ban

Lányokkal telt meg az LUK Savaria Kft. egyik oktatóterme. Ez a hétköznapokban még nem általános, nőnapon viszont már hagyományos. Ilyenkor tartják ugyanis a Lányos Nyílt Napot, amelyen a 7-8. osztályos, pályaválasztás előtt álló diákok részletes tájékoztatást kapnak a nagyvállalat tevékenységéről, a képzéseiről, sőt a tanulói és dolgozói juttatásokról, kedvezményekről.

Szalai Orsolya - duális képzési koordinátor, LUK Savaria Kft.
Tájékoztatjuk őket arról, hogy milyen középiskolai képzések vannak, hogy tanműhelyünk van, hogy a tanműhelyben milyen szakmákat lehet (gépi forgácsolót, mechatronikai technikust, szerszámkészítőt, automatikai technikust, és egyéb képzéseket lehet nálunk végezni, gyakorlatot lehet itt tölteni.

"Prezentációkat készítek az ügyvezető úrnak, kimutatásokat, különböző statisztikákat."

"Mikor idekerültem, kicsit nehezen indult a történet, mert én voltam ebben a gyárban az első női targoncavezető."

Az autóipari beszállító cég több női dolgozója is bemutatkozott a pályaválasztás előtt diáklányoknak. Bizonyítva, hogy a férfiasnak tűnő szakmákban is sikeresek lehetnek a hölgyek.

Szalai Sára
Nagyon sok dolgot tapasztaltunk, nagyon sok érdekes dolgot láthattunk. Érdekeltek ezek a gépészeti, forgácsoló szakmák. Nagyon tetszett igazából.

Finta Liliána
Én szeretem az ilyen gyárlátogatásokat, és nagyon tetszett a forgácsolás, ahogy kialakították ezt a pénzérmét, amit nekünk adtak, és nekem nagyon tetszett, ahogy ezt csinálták.

A tanműhelyben nőnap alkalmából ilyen kis ajándéktárgyat készítettek a nyílt nap résztvevőinek. A diáklányok természetesen egy szál virágot és ajándékcsomagot is kaptak, a kvízkérdéseket hibátlanul megválaszolókat pedig csokival is megjutalmazták.

Pöröntő Andrea – kommunikációs specialista, LUK Savaria Kft.
Az idei évben első alkalommal virággal köszöntjük a vállalatunknál dolgozó kolléganőket.

A megye legnagyobb foglalkoztatójánál jelenleg több 3500-an dolgoznak. A női munkavállalók száma közel ezer, mindannyian kaptak virágot ezen a napon.