MNB - 2
MNB

Hírek

Laptopok segítik a tanulást

2011. január 31., 17:41
Három városban négy, az evangélikus egyház által működtetett középfokú oktatási intézményben segíti a tanítást mostantól hordozható számítógép. Több mint 50 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyertek a TIOP pedagógiai reformot támogató infrastruktúrafejlesztési pályázaton.
Laptopok segítik a tanulást

Matematika óra a kőszegi evangélikus szakképző iskolában. Ez a végzős osztály a valószínűségszámítást gyakorolja az eddigiektől eltérő módon.

Reczetár Zsófia
"A gépek össze vannak kötve a tanári laptoppal és a tanárnő látja, hogy mi mit csinálunk."

Egy hete bővült az oktatási eszközök köre az iskolában. 6 tanári és 172 tanulói laptopot kaptak a Társadalmi Intrastruktúrafejlesztési Operatív Program nyertes pályázatának köszönhetően. A tanulók így képességeiknek és tudásuknak megfelelő, személyre szabott feladatokat is kaphatnak, és ez csak az egyik előnye a laptop-programnak - mondja Horváth Szilárdné matematika tanár. A következő házifeladatot például már elektronikus úton várja a diákoktól. A kőszegi Evangélikus Szakképző Iskolában a szövegértés, a matematika és az idegennyelv területén 6 tanteremben használják.

Király Csaba - igazgató, Evangélikus Mg., Ker., Informatikai Szakképző Iskola
"Szaktermi rendszerben működünk. 6 kolléga használja egyelőre a laptop-programot. Ők továbbképzésen vettek részt, és egy multiplikátorként a többi kolléga is be tud majd kapcsolódni az oktatásába."

Azok az evangélikus egyház által fenntartott oktatási intézmények kapcsolódhattak be ebbe a laptop-programba, amelyek korábban sikeresen pályáztak a kompetencia alapú oktatás megvalósítására.

Tölli Balázs - projektmenedzser, Magyarországi Evangélikus Egyház
"Egy országos lefedettségű programot próbálunk megvalósítani tapasztalatcserével, egymás segítésével. Így ehhez egy összehangolt eszközfejlesztési program is társul."

A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai fejlesztés célja olyan oktatási környezet kialakítása, ahol minden tanuló rendelkezésére áll egy hordozható számítógép. Az evangélikus intézmények uniós támogatásból kapcsolódhattak be a tanulói laptop-programba.