Hírek

Lassan, de emelkedik a házasságkötések száma a városban

2019. augusztus 14., 13:15

Augusztusban és szeptemberben zajlik idén a legtöbb esküvő Szombathelyen - többsége a városházán, de néha külső helyszíneket is kérnek a párok.

Lassan, de emelkedik a házasságkötések száma a városban

Emelkedik a házasságkötések száma a vasi megyeszékhelyen: míg 2017-ben 330, tavaly valamivel több, 370, ebben az évben pedig közel 280 esküvő zajlott eddig Szombathelyen - vagyis év végéig várhatóan több lesz, mint az elmúlt években. Extrém kívánságok itt nincsenek, azonban sokszor adják össze külső helyszíneken a párokat.

Sárosi Imelda – anyakönyvvezető, Szombathely
“Az önkormányzati rendelet alapján hat darab külső helyszín van, ahová mindenképp kimegy az anyakönyvvezető, az egyik a falumúzeum, a másik a Herényiek Háza, aztán a Sági utcai erdészeti központ, az Iseum, a Ferences-kert, illetve a Zarkaházi-kastély.”

Az anyakönyvvezetőknek az jelenti a legszebb élményt, amikor igazi szerelmet, összetartozást látnak.

“Az igazán nagy dolgokat az jelenti, amikor látom rajtuk, hogy nagyon szeretik egymást, őszintén, igazi érzelmek vannak az arcukon, összehangoltak, figyelnek rám, és nagyon pozitív visszajelzéseket kapok tőlük.”

Vannak, akik már évekkel korábban próbálnak időpontot lefoglalni, de ezt legfeljebb egy évvel előre tehetik meg a házasodni szándékozók. Egyre kevésbé szezonális a nagy nap: idén a legtöbb esküvő augusztusban és szeptemberben zajlik, ám egyre gyakoribbak a téli házasságkötések is.