Hírek

László Győző nyerte az időközi választást a Derkovits városrészen

2018. október 15., 15:50

László Győző, az Éljen Szombathely! Egyesület jelöltje nyerte az időközi választást Szombathely 5-ös számú egyéni választókerületében.  A korábbi képviselő, Czeglédy Csaba egy évig nem vett részt a közgyűlésen, így elveszítette a mandátumát. Az új önkormányzati képviselő az októberi közgyűlésen tesz esküt.

László Győző nyerte az időközi választást a Derkovits városrészen

Vasárnap öt szavazókörben voksolhattak a választópolgárok Szombathely 5-ös számú választókerületében. Reggel hatkor nyitottak a szavazókörök és egészen este hétig várták a  szavazásra jogosult 4 305 választópolgárt. Közülük 1 633-an éltek szavazati jogukkal.

Dologh Ildikó
“Addig, amíg szabadon dönthetek arról, hogy ki legyen a képviselőm, akár az önkormányzatban, akár  magasabb szinten, addig éne ezzel a lehetőséggel élni akarok, és mindaddig, amíg ezt nem korlátozzák, élni is fogok.”

A választási részvétel 38 százalékos volt. A voksolás közben nem történt rendkívüli esemény, a választási bizottsághoz nem érkezett kifogás. A szavazatok számolása közben mindössze 10 érvénytelen lapot találtak.

Károlyi Ákos - jegyző
“Szerda 16 órakor válik jogerőssé a helyi választási bizottság tegnap hozott határozata az eredményről, amennyiben kifogás nem érkezik. És ezt követően három napon belül kell a megbízólevelet a helyi választási bizottság elnökének átadni a megválasztott képviselő számára.”

A hivatalos eredményre néhány napot várni kell, de az előzetes eredmények alapján László Győző, az ellenzéki összefogás jelöltje nyerte a választást Melega Miklóssal, a FIDESZ-KDNP jelöltjével szemben. Melega Miklós 696 szavaztot kapott, míg László Győzőre 927-en voksoltak. A megválasztott képviselő programjának, és a lakók javaslatainak végrehajtásáért dolgozik majd.

László Győző - megválasztott önkormányzati képviselő
“Ezek a parkolóhelyek bővítése, játszóterek, közösségi területek karbantartása, felújítása, nagyon sok az elöregedett járda. Ott van ugye még a Domus, ami a Derkovits szíveként funkcionál, ezt úgy gondolom, hogy meg kell újítanunk funkcióbővítéssel és az épület felújításával.”

László Győző az október 25-i közgyűlés elején teszi le önkormányzati képviselői esküjét a testület előtt.