Hírek

Látványos és fordulatokban gazdag mérkőzéseket játszott a SzoSI leány röplabda együttese

2024. február 23., 20:43

Látványos és fordulatokban gazdag mérkőzéseket játszott a Szombathelyi Sportiskola leány röplabda együttese. A korosztályos bajnokság középszakaszában a vasi csapat a Tatabánya és a MÁV Előre gárdáját fogadta a Horvát Oktatási Központ tornacsarnokában.

Látványos és fordulatokban gazdag mérkőzéseket játszott a SzoSI leány röplabda együttese

Dupla fordulóval folytatódott a lány korosztályos röplabda-bajnokság a legutóbbi hétvégén. Az U15-ös másodosztályú pontvadászat középszakaszában a Szombathelyi Sportiskola együttese dobogós helyekért van versenyben. Ezúttal a Tatabánya és a listavezető MÁV Előre gárdájával mérkőztek a lányok. Népes szurkolótábor biztatta a csapatot. A Tatabánya ellen a szombathelyiek határozott játékuknak köszönhetően hamar két szettes előnyre tettek szert. A folytatásban viszont akadozott a hazai gépezet, és nyitások rontása mellett az ütések pontosságával is gondok adódtak. Közel másfél órányi játék után 2-2 állt az eredményjelzőn. A döntő játszmában magára talált a hazai együttes, amely végül megnyerte az összecsapást.

Horváth Emma - csapatkapitány, Szombathelyi Sportiskola

Igazából mindenki felpörgött, megbeszéltük, hogy a következő taktikát, hogy mindenki beszél nyilván, igazából ennyi, csak felpörögtünk.

A vezetőedzőnek egy megnyertnek tűnő meccsen kellett lélektanilag is fontos pillanatokban beavatkozni a csapat szerkezetébe.

Horváth Dóra - edző, Szombathelyi Sportiskola

Szerintem elhitték a lányok, hogy ez simán 3-0-ás mérkőzés. Nem Én vagyok alapból a csapat edzője és Én úgy tudom, hogy előző meccseket - ezeket simán hozták a Tatabánya ellen - úgyhogy gondolom volt bennük egy kis nyugi, hogy már kettő megvan. Viszont nem gondolom azt, hogy ebből nem tanulunk, mert mások is kaphatnak lehetőséget és igazából a végére szépen megfordítottuk a mérkőzést és megnyertük.

A 3-2-es sikert követően a MÁV Előre elleni derbire elfáradt a szombathelyi csapat: 3-1-re elveszítette a ranglistavezető elleni összecsapást. A sportiskola együttese a negyedik helyről várhatja a folytatást.