MNB
MNB - 2

Hírek

Látványos természettudomány - Új labor a Kanizsai Gimnáziumban

2013. szeptember 03., 18:36

Több mint 320 millió forintból fejlesztik a természettudományos oktatást a  Kanizsai Dorottya Gimnáziumban. Létrehoznak egy labort, új eszközöket vásárolnakés továbbképzik a pedagógusokat. 12 általános iskola diákjai is használhatják majd az  új létesítményt, ami októberben készül el.

Látványos természettudomány - Új labor a Kanizsai Gimnáziumban

A természettudományos tantárgyakat, így a biológiát, a földrajzot, a kémiát és a fizikát is új teremben tanulhatják majd a kanizsais diákok, ill. 12 szombathelyi általános iskola tanulói is. Eszközbeszerzésre, fejlesztésre és a modern  igényeknek megfelelő labor kialakítására nyert a gimnázium uniós támogatást.

Módos Tibor - igazgató, Kanizsai Dorottya Gimnázium
“Egy lényeges eleme van, hogy ez a fejlesztés lehúzódik az általános iskolák számára is, ami azt jelenti, hogy az alapozás, a természettudományos alapozás már megkezdődhet magas szinten az általános iskolák közreműködésével. Ez nekünk nagyon fontos, hiszen nyilvánvaló, hogy lehet és lesz is folytatása középiskolában ennek.”

Az Öveges Program pályázatába a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ utólag kapcsolódott be, de a sajtótájékoztatón kemelték, hogy hatékonyan dolgoztak együtt az önkormányzattal és az oktatási intézménnyel is. A beruházás lehetővé teszi, hogy korán elkezdődhessen a munkaerőpiaci igényekhez igazodó képzés az iskolákban.

Marton Zsolt - alpolgármester
“Ha már felsőfokú műszaki képzésről beszélünk Szombathelyen, ami a foglalkoztatók igényeinek, alapvetően mérnök-képzésnek felelnek meg, igenis, hogy már fiatalabb korban, tehát a középiskolában is ki kell alakítani azokat a természettudományi központokat, amelyekből majd később ezek a hallgatók, akik el tudnak helyezkedni ezeknél a cégeknél, a képzettséget megszerezzék.”

Várhatóan októberben adják át az új labort, ahol négy szakmai munkatárs dolgozik majd. A természettudományos központban minden eddiginél látványosabb módon mutatják be a kísérleteket, de digitális tananyagfejlesztést is terveznek.