Hírek

Leadta választási kompenzációs listáját az Éljen Szombathely

2024. május 02., 14:12

Leadta választási kompenzációs listáját az Éljen Szombathely. László Győző vezeti a sort, az ötödik helyen függetlenként Koczka Tibor szerepel - hangzott el a baloldali összefogás vezetőinek mai sajtótájékoztatóján.

Leadta választási kompenzációs listáját az Éljen Szombathely

A 2019-es önkormányzati választáson független polgármester-jelöltként és a 3. számú választókörzetben képviselőjelöltként is indult Koczka Tibor a Pro Savaria Egyesület támogatásával, végül kompenzációs listán szerzett mandátumot. A képviselő ma délelőtt a június 9-i választással kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Nemény András polgármesterrel és Tóth Kálmánnal, az Éljen Szombathely frakcióvezetőjével közösen. Elhangzott: az elmúlt évek konstruktív együttműködésének köszönhetően Koczka Tibor helyet kap az Éljen Szombathely listáján.


Tóth Kálmán - frakcióvezető, Éljen Szombathely
- Úgy szól a kulcsmondat, hogy Koczka Tibor az Éljen Szombathely listájának az ötödik helyét fogja elfoglalni. Ezt a mai nappal le is adtuk a választási irodán ezt a listát.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy újraválasztása esetén Nemény András továbbra is együttműködik majd Koczka Tiborral. Ha a képviselő nem nyer ismét mandátumot, bizottsági tagságot kaphat. A frakcióvezető elmondta, hogy listáról két mandátumra számítanak. A névsort László Győző alpolgármester vezeti, mögötte Szuhai Viktor, Tóth Kálmán, Bokányi Adrienn és Koczka Tibor következik a sorban. Nemény András a 15., utolsó helyen szerepel, így ha elveszíti a polgármester-választást, nem lesz tagja a közgyűlésnek.