MNB
MNB - 2

Hírek

Lebuktak a tolvajok

2014. április 30., 15:18

Betört  egy ékszerboltba a hajléktalan, majd szülei sírjában rejtette el az ellopott ékszereket- hangzott el a rendőrség sajtótájékoztatóján. A férfi már előzetes letartóztatásban van, hamar elkapták. Szintén felderítették a rendőrök azt az ügyet, amikor az ipartelep több helyszínéről gázolajat loptak. Az 5 fős csoportból négyen várják előzetesben az ítéletet.

Lebuktak a tolvajok

Ebben a sírban rejtette el az ékszereket a 35 éves hajléktalan. A toronyi temető egyik gondozatlan parcellája ez. Eddig csak kisebb bolti lopásokat írtak az elkövető számlájára, az április eleji bűncselekmény azonban már súlyosabbnak számít. 1, 3 millió forint értékben tulajdonított el ékszereket. Bár ő nem tudta, ezek nem aranyból ezüstből készültek, hanem nemesacélból.

Pintér László - r.őrnagy, bűnüldözési alosztályvezető
“Az ékszerboltba történt betörés kapcsán nemesacél ékszerek kerültek eltulajdonításra. Gyűrűk, fülbevalók, medálok, illetve egyéb karkötők és órák. Ezekből az órákból hiányzik még - a sértett elmondása szerint - több darab. Ezek felkutatása még jelenleg folyamatban van, ez az eljárás részét képezi.”

Az elkövető már előzetes latartóztatásban van, tettéért többéves letöltendő szabadságvesztést kaphat.
Szintén előzetesben van annak az ötfős bandának 4 tagja, akik Szombathelyen és Körmend környékén kamionokból, erőgépekből loptak gázolajat. A felderítő osztály segítségével elkapták az elkövetőket, akiknél a házkutatás során előkerültek ezek a kannák és egyéb, a bűncselekményhez köthető eszközök.

Fülöp Gábor - r.főhadnagy, Bűnügyi Osztály
“2013 novembere és 2014 márciusa közötti időben elszaporodtak ezek a gázolajleszívások Szombathelyen, az ipartelepi részen, folyamatában jutott tudomására a rendőrségnek ezen bűncselekmény és folyamatában ment a nyomozás is.”

A gyanúsítottak emellett egy nemzeti dohányboltot is kiraboltak és kerékpárt is loptak.  Március közepén elfogták őket, előzetesben vannak. Büntetési tételükről a bíróság dönt.