Hírek

Lefújták a kosárlabda-bajnokságot, eredményt sem hirdettek

2020. március 18., 22:47

Nem tudja megvédeni bajnoki címét a Falco. A Magyar Kosárlabdázók Szövetsége befejezettnek nyilvánította a szezont és bajnokot sem hirdet.

Lefújták a kosárlabda-bajnokságot, eredményt sem hirdettek

A magyar bajnoki címvédő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a múlt héten még zártkapus mérkőzést játszott az Aréna Savariában, de a hétvégi forduló már elmaradt a kosárlabda NB I-ben. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége kedden úgy döntött, hogy befejezettnek nyílvánítja a 2019/2020-as bajnokságot, így a sárga-feketék számára véget ért a szezon.

Váradi Benedek, csapatkapitány, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
“Nyilván nagyon sajnáljuk, hogy ez így alakult, de meg kell értenünk, hogy jelen pillanatban ez volt a legjobb döntés. Sportolók vagyunk, szerettünk volna játszani és szerettük volna a bajnokságban a legjobb eredményt elérni, de sajnos ez a vírus közbeszólt. Oda kell figyelnünk egymásra és az egészségünkre. “

Természetesen az egészség és az emberélet a legfontosabb, de a Falco számára bosszantó lehet, hogy az MKOSZ bajnokot sem hirdet. Tehát hiába állt a tabella első helyén a szombathelyi csapat, a címvédés így elmarad.

Váradi Benedek, csapatkapitány, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
“Nagyon nehéz dolog, hiszen az alapozástól kezdve arra készültünk, hogy bajnokságot nyerjünk. Ez ugye így most sajnos nem sikerült és ezzel a helyzettel sajnos nem tudunk mit kezdeni, de megvoltak a céljaink, meg akartuk védeni a bajnoki címünket, a Magyar Kupát is meg szerettük volna nyerni.

A csapatkapitány örömtelinek tartja, hogy a Bajnokok Ligájában sikerült történelmet írniuk. Mint ismert, a Falco hat győzelemmel és nyolc vereséggel zárta a BL csoportkörét és egyetlen meccsen múlott, hogy nem jutott tovább. A sárga-feketék a magyar bajnokságban is remekeltek, 18 győzelemmel és 3 vereséggel fejezték be az idényt.