MNB
MNB - 2

Hírek

Legyőzte a Falcot a ZTE

2010. február 15., 13:20
Két idegenbeli szereplés és vereség után a tabellát vezető Zalaegerszeg látogatott el szombaton az Arena Savariába. Szinte teltház várta a csapatokat, sokan jöttek el buzdítani Zalából is a kedvenceiket. A végén ők ünnepelhettek, mert egy szoros mérkőzés után a végjátékot jobban bírta a ZTE és megérdemelten nyerték meg a rangadót 85-74-re. 

A már-már szokásosnak számító első negyedet produkálta a Falco, hiszen Kazlauskas tripláinak köszönhetően simán nyerték az első negyedet. A folytatásban beleerősítettek a vendégek, ráadásul a nagyszünet előtt két technikait ítélt Bodnár Péter játékvezető Kálmán és a reklamáló Lazic ellen, így a nagyszünetben már egy ponttal a ZTE vezetett.

A harmadik negyedben ismét átvette a vezetést a Falco, azonban Kálmán és Wilson távoli dobásai rendre a gyűrűben landoltak, a befejező negyedet a ZTE kezdte 6 pontos előnnyel, ez elégnek bizonyult ahhoz, hogy a vendégek megőrizzék veretlenségüket.

Nikola Lazic - vezetőedző, FALCO-SZOVA KC Szombathely
"Úgy érzem, a ZTE megérdemelten nyerte a találkozót. Frissebbek voltak. Nálunk kiütközött a koncentráció hiánya. A döntő momentumokban kihasználták a mi hibáinkat. Próbálkoztunk ugyan egyéni megoldásokkal, de ezek nem sikerültek." 

A 85-74-es vereség azt jelenti, hogy a csapat maradt a 9. helyen. A folytatásban szerdán a Szolnok elleni Magyar Kupa visszavágó következik, majd szombaton Salgótarjánba látogat a Falco. A legközelebbi hazai találkozó február 27-én a Kaposvár ellen lesz az Arena Savariában.