Hírek

Legyőzte a Honvédot, de kiesett a Magyar Kupából a Szombathelyi Haladás

2020. február 20., 13:15

A zöld-fehérek a hosszabbítás után ugyan 2-1-re nyertek, de idegenben lőtt góllal a kispestiek jutottak tovább a következő körbe.

Legyőzte a Honvédot, de kiesett a Magyar Kupából a Szombathelyi Haladás

Bátran kezdett a Hali, de az első 10 percben nem forogtak veszélyben a kapuk. 17:30: Az első komolyabb helyzet a vendégeké volt, Ugrai Roland közeli fejesét Gyurján bravúrral tornázta szögletre. 32:20: A 31. percben vezetést szerzett a Hali: Jancsó remekül fordult le Kamberről, és bepöckölte a labdát a kivetődő Tujvel alatt. 34:40: Két perccel később Jancsó duplázhatott volna, ám a középre tartó lövést ezúttal védte a vendégek kapusa, így a szünetre egy-nullás hazai vezetéssel vonultak a csapatok.

A második játékrész elejét megnyomta a Honvéd, de a Haladás védekezése tökéletesen zárt. A hajrában Rácz kísérlete centikkel a jobb kapufa mellett zúgott el, így maradt az 1-0, és jöhetett a kétszer tizenöt perc hosszabbítás. 02:07: Álomszerűen indult a ráadás a Hali számára, Tóth Barna 25 méterről óriási bombagólt ragasztott a kispesti kapuba. 09:25: Hiába működött 100 percig hibátlanul a Haladás védekezése, egyetlen kihagyás végzetesnek bizonyult: egy kisszöglet után Lovren maradt üresen a hosszún, lövésébe Gyurján csak belekapni tudott, így 2-1-re módosult az állás. A Hali erejéből több gólra nem futotta, így az idegenben lőtt gólnak köszönhetően a Honvéd lépett tovább a Magyar Kupa következő körébe.

Mátyus János - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Erre napra datálódik az, hogy a Haladás és az edzői stáb úgymond egymásra talált. Maximálisan bízom a játékosaimban, most már érzem, hogy ők is bíznak bennem. Kevés ilyen mérkőzés van egy edző életében, de a játékosok szó szerint mindent végrehajtottak. Tökéletesen játszottunk, harcossággal, szenvedéllyel, büszkén viselve a Haladás-mezt.”

A Haladás az NB II-es bajnokság következő fordulójában Tatabányán, a Budaörs vendégeként lép pályára.