Hírek

Lejárt a leadási határidő

2010. szeptember 03., 17:08
Péntek délután négy órakor lejárt az október 3-ai önkormányzati választásra szóló ajánlószelvények leadási határideje. Egyelőre 41 képviselő-jelöltet és három polgármester-jelöltet vettek nyilvántartásba Szombathelyen. A többi jelöltről a szombati választási bizottsági ülésen döntenek. Az MDF részéről egyetlen ajánlószelvény sem érkezett be a Választási Irodához.
Lejárt a leadási határidő

Pénteken délután fél négykor érkezett be az utolsó köteg ajánlószelvény, a Választási Iroda munkatársai éppen ezeket számolják és ellenőrzik. A határidő ma délután négy órakor lezárult, a pontos időt telefonon kérdezték le. 

Nyilvántartásba vették eddig az MSZP és a Jobbik 14, a Fidesz-KDNP 12 képviselőjelöltjét, valamint ezen pártok polgármester-jelöltjét. Ugyancsak regisztráltak egy független, és 21 kisebbségi jelöltet. A többiekről, köztük az LMP, az ESZE és Fidesz jelöltjeiről a szombat délelőtti választási bizottsági ülésen döntenek. Jelenleg a 7-es választókörzetben van a legtöbb nyilvántartásba vett jelölt, 4 fő. Az eddig beérkezett ajánlószelvények 1-2 százaléka volt hibás.

Dr. Szele Györgyi - irodavezető-helyettes, Választási Iroda
"Hamis ajánlószelvénnyel egyáltalán nem találkoztunk, rosszul kitöltöttel annál inkább. A leadott ajánlószelvényekhez képest ezek valóban kis számban vannak jelen."

A következő fontos határidő a pártok számára szeptember 6. hétfő lesz, eddig kell leadni a kompenzációs listákat. A listán 18 név szerepelhet. Az MSZP már leadta a magáét, a Jobbiké elbírálás alatt van, a többiekét még várják.