Hírek

Lejátszotta első felkészülési meccsét az SZKKA

2020. augusztus 03., 15:11

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I-es női kézilabdacsapata. A szombathelyi lányok szoros mérkőzésen végül 26-25-re győzték le a szintén élvonalbeli Mosonmagyaróvár együttesét az Aréna Savariában.

Lejátszotta első felkészülési meccsét az SZKKA

Több mint négy hónap után lépett újra pályára a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I-es csapata, amely a Mosonmagyaróvár együttesét fogadta felkészülési mérkőzésen az Aréna Savariában. Nagyszerű hangulatban indult a mérkőzés. Az SZKKA kezdett jobban, az ötödik percben már 3-0-ra vezettek. A folytatásban a vendégek is belelendültek: előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették, 3-5-ös állásnál Marosán György vezetőedző kért időt, hogy rendezze a sorokat. A rövid szünet után az SZKKA folyamatosan zárkózott, Mayer Szabina góljaival pedig újra a hazaiaknál volt az előny. Az első félidő utolsó perceit az SZKKA uralta, így a szünetre 14-11-es állással vonultak a csapatok.

A második játékrész elején könnyű gólokkal egalizált a Mosonmagyaróvár, de Pődör Rebeka és Bandelier góljaival a hazai gárda újra elhúzott három góllal, 21-18-ra. A fordulatos mérkőzésen ismét közelebb jött a Mosonmagyaróvár, de a remekül játszó Horilszka nyolcadik találatával megint kettő volt közte. Másfél perccel a vége előtt egyenlőt mutatott az eredményjelző, de az új igazolás, Orbán Adrienn higgadtan értékesítette hétméteresét, így végül 26-25-re megnyerte első edzőmeccsét az SZKKA.

Marosán György - vezetőedző, SZKKA
“Hogy harcoljunk, azt abszolút láttam. Ahogy mondtam, minusz tíz és plusz tíz között bármi lehetett, ebből lett a plusz egy. Nincs jelentősége az eredménynek. Törekedtünk, annak örülök, de egy nagyon beárnyékolja a mérkőzést a Judit sérülése. Jelenleg semminek nem tudok örülni. Ez egy borzasztó dolog. Nagyon sajnálom, itt leszünk mellette. Bízom benne, hogy nem annyira komoly, de valószínűleg az.”

A szombathelyi lányok legközelebb pénteken délután lépnek pályára, a Boglári Akadémia-SZISE csapatát fogadják az Arénában.