Hírek

Lelki feltöltődés a Martineum Felnőttképző Akadémián

2014. augusztus 28., 16:45

Idén harmadszor rendeznek a gólyatáborral párhuzamosan lelki tábort. Az elsősök mellett a felsőbb évesek is szívesen részt vesznek a programban.

Lelki feltöltődés a Martineum Felnőttképző Akadémián

Csoportbeszélgetések és csapatépítő játékok, feladatok is részei a lelki egyetemi tábornak, ami a napokban zajlik Szombathelyen. A szervezők három csoportra osztották a tematikát.

Németh Norbert – egyetemi lelkész, Szombathely
„Próbáltunk olyan programokat az idei táborba a diákjainknak, egyetemistáinknak felkínálni, ami hármas pillérre épül. Egyrészt a közösségre, másrészt a lelki, istennel megélt kapcsolatra, a lelki életre, harmadrészt pedig valami tanulnivaló is lenne benne: akár úgy, hogy a természeten keresztül felfedezni az istent, vagy éppen az újak, akik a táborban újként vesznek részt –vannak szép számmal ezek a diákok is -, ők egy kicsit megismerjék Szombathelyet és környezetét.”  

A keresztény tábor mintegy alternatívája a párhuzamosan zajló gólyatábornak Szombathelyen. Az elmélkedéseknek a Martineum Felnőttképző Akadémia ad helyet. Fiatalos témákról hallhattak az egyetemisták, például a világhálóról, kicsit más megközelítésben.

Nagy Norbert – egyetemi lelkész, Pécs
„Az online vonatkozású szemlélet: a számítógép, internetes világ, az okostelefonok, netbook-ok, notebook-ok, tabletek világában élő ifjúságnak a nyelvezetét próbálom elmélkedéssel, beszélgetéssel összekapcsolni a spirituális kérdésekkel.”

Vannak visszatérő táborozók is a lelki héten.

Egervári György
„Én szeretem, mert igazából, abból a szempontból, hogy ide visszajövünk nyár végén, egy kicsit tudunk beszélgetni az élményekről a régi ismerősökkel, és hogyha új emberek jönnek, velük pedig meg tudunk ismerkedni, és már nem úgy megyünk be az egyetemre, vagy a kollégiumba, hogy teljesen ismeretlenül.”

A lelki tábor péntek délig ad közös és közösségi programokat a mintegy 50 résztvevőnek.