Hírek

Lépcsőházi ablakcserék a BEM Lakásszövetkezetnél

2019. július 30., 15:13

Hőszigetelt ablakokra cserélik a lépcsőházi üvegtáblákat a BEM Lakásszövetkezet kezelésébe tartozó egyik Rohonci úti épületében. A régóta várt rekonstrukció nem érinti a 9. emeleten elhelyezett füst- és hőelvezető rendszert. A kivitelezés mindenben megfelel a tűzvédelmi szabályoknak, a középmagas kategóriába tartozó házban ugyanis erre kiemelt figyelmet kell fordítani.

Lépcsőházi ablakcserék a BEM Lakásszövetkezetnél

1972-ben épült ez a kilenc emeletes ház a Rohonci úton. A 48-as lépcsőház lakói szerették volna a régi járólapokat kicseréltetni, erről döntöttek a közgyűlésükön. A munkálatok megkezdésekor azonban kiderült, a beruházás nagyobb lesz a tervezettnél.

A lépcsőházi üvegfalakat egykor vaskeretben rögzítették, ez az évtizedek alatt erősen korrodálódott. Most egyedi méretű, hőszigetelt ablakok kerülnek minden szintre, amelyeknek egy-egy része az előírásoknak megfelelő menekülési útvonalként is funkcionál.

Beliznai Pálné – elnök, BEM Lakásszövetkezet
Lehet szellőztetni, ilyen szempontból is jó, a menekülést nem akadályozza, ezt mi több oldalról alátámasztattuk, hogy ne legyen probléma semmivel. A füst- és hőelvezető pedig maradt az eredeti állapotban, amikor épült ez a ház, akkor készült. Az automatika működik, hiszen azt rendszeresen ellenőriztetjük.

A BEM Lakásszövetkezet által kezelt házban a felújítási alapból tudják megvalósítani a beruházást.

Luknits Lászlóné
Nagyon örülünk neki, éppen ideje, hogy szépek legyünk újból, mert nagyon büszkék vagyunk a lépcsőházunkra, mert nem hanyagoltuk el.

A 9. emeleten lévő hő- és füstelvezető rendszert a munkálatok nem érintik. A tűzvédelmi szempontból fontos szerkezetet működtető automatikát rendszeresen ellenőrzi a hatóság. (15.02)A korszerűtlen, néhol már töredezett üvegfalat hamarosan az 50-es lépcsőházban is hőszigetelt ablakokra cserélik.