Hírek

Lesimázta ellenfelét a Szombathelyi Egyetemi SE férfi kosárcsapata

2020. január 23., 13:35

A harmadik ligában szereplő SzOESE az első félidei játékának köszönhetően több mint 20 ponttal győzte le a soproni Ifjú Tigriseket. A szombathelyiek a rájátszásról lemaradnak, de az NB II-es szereplés kiváló felkészülést biztosít az egyetemi bajnokságra.

Lesimázta ellenfelét a Szombathelyi Egyetemi SE férfi kosárcsapata

Csakis a győzelem volt elfogadható a Szombathelyi Egyetemi SE NB II-es kosárcsapatának, amely az Ifjú Tigrisek együttesét látta vendégül a harmadosztályú bajnokság 12. fordulójában. A szombathelyiek az ötödik, a mindössze egy sikert számláló vendég soproniak az utolsó helyről várták az összecsapást.

Kéri Péter - vezetőedző, Szombathelyi Egyetemi SE
“Annak ellenére, hogy a soproni fiúk a tabella végén állnak, egy nagyon ambíciózus fiatal csapatról van szó. Sopronban is egy jó mérkőzést játszottunk velük, és igazából szeretem, ha ilyen fiatal csapattal játszunk, akik nem a klasszikus NB II-es ritmust képviselik. Remélem, hogy egy jó ritmusu meccsen sikerül győznünk.”

A meccset a vendégek kezdték jobban, de szerzett labdák és sikeres triplákat követően közel hat perc után máris tíz fölé nőtt a különbség, 16-5-re vezettek a szombathelyiek. Az Ifjú Tigrisek zónavédekezésre váltottak, amely eleinte remekül működött. A folytatásban aztán a SzOESE megtalálta a zóna ellenszerét, és egyre nagyobb előnyre tett szert. A nagyszünetben már 20 volt közte, 45-24-et mutatott az eredményjelző.

A második félidő szorosabban alakult, a harmadik negyedet meglepetésre a soproniak nyerték egy ponttal. A SzOESE győzelme így sem forgott veszélyben, Kéri Péter tanítványai végül 76-55-re nyertek. Hiába azonban a hatodik bajnoki siker, a rájátszás nem lehet reális cél az egyetemistáknak.

Kéri Péter - vezetőedző, Szombathelyi Egyetemi SE
“Szeretnénk minél több mérkőzést nyerni, illetve reméljük, hogy sikerül beverekedni magunkat az első négy csapat közé. Az eddigi eredményeink alapján valószínűleg az első két helyet nem tudjuk megcsípni, a rájátszásban való szerepléshez arra lenne szükség. Illetve, hogy azok a fiatal játékosok, akik idén kerültek ide az Egyetemre, minél jobban beépüljenek a csapatba.”

A vezetőedző elégedett a csapat eddigi szereplésével, az NB II-es részvétel leginkább a nívósabb egyetemi ligára való felkészülést szolgálja. A szombathelyiek legközelebb jövő pénteken, a mosonmagyaróvári diáksportegyesület otthonában lépnek pályára.